In urma unui accident minor, in care eu am lovit o masina din spate, iar altul la randul lui, din spatele meu, m-a lovit ulterior pe mine, politia a intocmit o autorizatie de reparatie, in care a consemnat toate defectele masinii mele, atat din fata cat si din spate.
Acum, eu fata trebuie sa mi-o repar pe banii mei, insa cei de la reprezentanta mi-au luat acea autorizatie de reparatie in original, spunand ca ramane la ei. Spatele trebuie sa-l repar pe asigurarea celui care m-a lovit din spate. Numai ca, aia de la reprezentanta mi-au retinut autorizatia aia de reparatie, si nu mai am alta, pentru a merge cu ea la firma de asigurari, pentru a deschide dosarul de daune.
Cum se procedeaza in cazul de fata? Au procedat bine cei de la reprezentanta prin faptul ca au retinut autorizatia in original, pentru a-mi repara fata? Spatele cum il mai repara acum? Ca mi-au spus ca pentru spate, aveam nevoie de alta autorizatie, fiind vorba de "2 evenimente distincte".
Eu stiam ca, conform normelor metodologice in vigoare, pe o autorizatie de reparatie se consemneaza toate defectele vehiculului, si serveste atat pentru reparatia fetei, cat si a spatelui, originalul ramanand la mine. Aia nu aveau decat sa isi faca o copie, daca voiau...
Buna ziua,
Ati introdus masina in service pentru reparatia partii din fata inainte de a deschide dosar de dauna pentru partea din spate?
Presupun ca reparatia o faceti in acelasi service pentru ambele daune, fata si spate. Puteti sa solicitati constatarea pentru partea din spate in unitatea service unde reparati masina, si care are deja autorizatia in original. Acolo inspectorul de daune isi va face o copie pentru dosar, iar originalul va ramane la service, pentru ca asta este regula. Daca inca nu ati dus masina la service pentru reparatia partii fata atunci autorizatia de reparatie nu v-o poate retine nimeni. Pe baza acestui act aveti dreptul sa circulati iar retinerea lui este un abuz din partea unitatii service.