avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare grupa de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare grupa de munca

Timp de 28 de ani am lucrat in aceeasi unitate, avand aceeasi functie. In anul 1999, am fost preluati de OMV Petrom si din acel moment sporul pt grupa de munca a fost introdus in salariu. La incetarea activitatii, am constatat in carnetul de munca, ca desi aveam aceeasi functie, respectiv primitor distribuitor, nu mai figuram pe livrari ingrasaminte chimice, asa cum lucram, ci primitor distrib., pt materiale si scule, de aici rezultand si incadrarea in conditii normale de munca inscrisa in cartea de munca. Intrebarea mea este, ce pot face pt a demonstra ca timp de inca 10 ani, eu am lucrat in acelasi loc de munca, iar inregistrarea din carnetul de munca este eronata. Pot da in judecata societatea, pt fals in inscrisuri? Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 29 Iulie 2015
Puteti promova o actiune in instanta, insa exista posibilitatea sa va fie respinsa cererea ca fiind prescrisa.

De asenmenea, plangerea penala pentru savarsirea infractiunii de fals trebuia depusa in termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
in dreptul modificarii din carnetul de munca scrie APLICARE STRUCTURA SI C.O.R. Ceea ce habar n-am ce inseamna, poate ma lamuriti dvs.
Probabil ca a avut loc o reorganizare a organigramei/statului de functii , dar si in acest caz trebuia sa va anunte de acea modificare.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
ca primitor la ingrasaminte, am inscrisa in carnetul de munca gr. 1 si respectiv gr 2, ca primitor la materiale si scule, conditii normale, dar n-am lucrat niciodata ca primitor materiale si scule

Ziceti-mi va rog unde sau cui sa ma adresez, ma apropii de varsta de pensionare si pierd niste ani buni pt aceasta inscriere falsa
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
V-am explicat ca nu prea mai aveti ce sa faceti acum ... sunt 5 ani de cand v-ati rpimit carnetul de munca.

Chiar daca ati lucrat sau nu in acea functie, imediat dupa ce ati primit carnetul de munca trebuia sa depuneti toate diligentele pentru a vi se rectifica inscrierile in carnet.

O solutie ar fi sa luati legatura cu cei de la OMV sa va rectifice acele inscrieri.

Alte discuții în legătură

Grupa a ii de munca nu e recunoscuta la dosar de pensionare dana rod dana rod Buna ziua. Tatal meu tocmai a finalizat dosarul de pensionare si nu i s-a luat in calcul gr a II a de munca pt 20 de ani de vechime ca strungar. in total are ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice legate de pensii crisanvasile crisanvasile Am facut o sesizare la Petrom-OMV ptr.eliberarea unei adeverinte precum ca am activat in cadrul acestei companii 35 ani in conditii deosebite de munca ... (vezi toată discuția)
Despre pensie ionasbrigita ionasbrigita Buna ziua! Am o nelamuirire cu privire la urmatoarele: Total stagiu de cotizare realizat 33 ani 11 luni 23 zile din care : - in gr II 21 ani 2 luni 29 ... (vezi toată discuția)