Timp de 28 de ani am lucrat in aceeasi unitate, avand aceeasi functie. In anul 1999, am fost preluati de OMV Petrom si din acel moment sporul pt grupa de munca a fost introdus in salariu. La incetarea activitatii, am constatat in carnetul de munca, ca desi aveam aceeasi functie, respectiv primitor distribuitor, nu mai figuram pe livrari ingrasaminte chimice, asa cum lucram, ci primitor distrib., pt materiale si scule, de aici rezultand si incadrarea in conditii normale de munca inscrisa in cartea de munca. Intrebarea mea este, ce pot face pt a demonstra ca timp de inca 10 ani, eu am lucrat in acelasi loc de munca, iar inregistrarea din carnetul de munca este eronata. Pot da in judecata societatea, pt fals in inscrisuri? Multumesc pt raspuns.
Puteti promova o actiune in instanta, insa exista posibilitatea sa va fie respinsa cererea ca fiind prescrisa.
De asenmenea, plangerea penala pentru savarsirea infractiunii de fals trebuia depusa in termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
ca primitor la ingrasaminte, am inscrisa in carnetul de munca gr. 1 si respectiv gr 2, ca primitor la materiale si scule, conditii normale, dar n-am lucrat niciodata ca primitor materiale si scule
Ziceti-mi va rog unde sau cui sa ma adresez, ma apropii de varsta de pensionare si pierd niste ani buni pt aceasta inscriere falsa
V-am explicat ca nu prea mai aveti ce sa faceti acum ... sunt 5 ani de cand v-ati rpimit carnetul de munca.
Chiar daca ati lucrat sau nu in acea functie, imediat dupa ce ati primit carnetul de munca trebuia sa depuneti toate diligentele pentru a vi se rectifica inscrierile in carnet.
O solutie ar fi sa luati legatura cu cei de la OMV sa va rectifice acele inscrieri.
Despre pensie
ionasbrigita
Buna ziua!
Am o nelamuirire cu privire la urmatoarele:
Total stagiu de cotizare realizat 33 ani 11 luni 23 zile din care :
- in gr II 21 ani 2 luni 29 ... (vezi toată discuția)