avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala

In urma unui accident din 05.07.2015, masina Logan 1.5 dci, an fabricatie2007, 101000km la bord,stare f.buna cu ITP recent, a fost avariata si am primit polita RCA de la soferul vinovat.
Asiguratorul RCA mi-a notificat :
- a stabilit dauna totala si valoarea masinii de 7832 lei, conform normelor ASF nr 23/2015, aplicand programul electronic.
- Imi ofera despagubirea in 2 variante: a. Suma de 5874 lei si epava ramane la mine b.suma de 7832 lei pentru reparatia masinii pentru care sa aduc documente doveditoare si verificarea masinii.
Va rog sa-mi spuneti cum se stabileste valoarea unei masini pentru despagubire conform legislatiei. Va intreb intrucat cu suma mai sus mentionata nu pot achizitiona o masina similara, majoritatea ofertelor din piata fiind de peste 3000 euro. Pentru reparatie de asemenea ar trebui sa suport mult cost suplimentar. Astfel stand situatia cred ca exista o greseala de evaluare. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2015
ecateftpensie, utilizator

Alte discuții în legătură

Într-un dosar rca este obligatorie vânzarea epavei către câștigătorul licitației? Gstefan2007 Gstefan2007 Sunt parte vătămată întru-un dosar RCA. Nu am fost mulțumit de oferta inițială a asiguratorului așa că am cerut reanalizarea dosarului și am primit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier masina parcata Cristina Radu Cristina Radu Buna seara.In luna noiembrie a anului trecut-2010- masina familiei mele a fost grav avariata in timp ce era parcata in fata casei, de catre o soferita care a ... (vezi toată discuția)
În cât timp mi se transmite modalitatea de despăgubire (prin rca) în urma unui accident, și ce pot face dacă epava va fi subevaluată? Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua! Masina personala mi-a fost avariata in urma unui accident in urmatoarele puncte: bara fata, bara spate, ambele roti punte fata (dintre care 1 rupta ... (vezi toată discuția)