Am urmatoarea problema la care sper sa ma ajutati sa gasesc o rezolvare. Am un PFA pe consultanta IT cu norma fixa de venit. Colaborez cu o firma de IT care pana acum a fost serioasa, platind facturile la timp. Acum am o factura restanta emisa catre aceasta firma si am impresia ca nu o vor mai plati niciodata.
Problema mea este urmatoarea: Vreau sa plec din tara si doresc sa imi inchid PFA-ul. Se poate sa fac acest lucru daca am factura aceasta neincasata? Cum pot rezolva problema?
Da, puteti pentru ca oricum sunteti impozitat la norma de venit.Si chiar grabiti-va sa faceti asta pana la sfarsit de luna ca sa nu va ia in calcul luna august. Deci mergeti maine la registrul comertului cu actele de la infiintare in original.
Buna seara .
Cred ca puteti inchide, deoarece este importanta sa nu aveti datorii, si nu creante.
Dar, dupa mine, este de preferat sa recuperati creanta , daca mai este posibil,pe calea justitiei pana la radierea ei.
Cu stima,
Marius Bote.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.