avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot inchide PFA norma de venit cu factura neincasata?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot inchide PFA norma de venit cu factura neincasata?

Buna ziua,

Am urmatoarea problema la care sper sa ma ajutati sa gasesc o rezolvare. Am un PFA pe consultanta IT cu norma fixa de venit. Colaborez cu o firma de IT care pana acum a fost serioasa, platind facturile la timp. Acum am o factura restanta emisa catre aceasta firma si am impresia ca nu o vor mai plati niciodata.

Problema mea este urmatoarea: Vreau sa plec din tara si doresc sa imi inchid PFA-ul. Se poate sa fac acest lucru daca am factura aceasta neincasata? Cum pot rezolva problema?

Va multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 20:09, 28 Iulie 2015
Da, puteti pentru ca oricum sunteti impozitat la norma de venit.Si chiar grabiti-va sa faceti asta pana la sfarsit de luna ca sa nu va ia in calcul luna august. Deci mergeti maine la registrul comertului cu actele de la infiintare in original.
Buna seara .
Cred ca puteti inchide, deoarece este importanta sa nu aveti datorii, si nu creante.
Dar, dupa mine, este de preferat sa recuperati creanta , daca mai este posibil,pe calea justitiei pana la radierea ei.
Cu stima,
Marius Bote.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate comerciala neamtu.george neamtu.george Detin o societate comerciala cu urmatoarele probleme : -are restante la achitarea TVA si a impozitului forfetar aferent 2009 si 2010 -nu mai desfasoara decat ... (vezi toată discuția)
Pfa pe codul caen 6202 la norma de venit - intrebari cu noile schimbari danyboy danyboy Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de un PFA pe codul CAEN 6202 la norma de venit: 1. Mai exista norma de venit pentru IT (creare the software ... (vezi toată discuția)
Încasare după desființare pfa Alex265 Alex265 Bună ziua. Sunt PFA și am colaborat cu o companie căreia i-am emis 2 facturi lunile trecute care încă nu au fost achitate. Din diverse motive, vreau ... (vezi toată discuția)