Buna seara,
As dori sa stiu ce procentaj se scade din salar pt o perioada de 4 zile de concediu/probleme medicale. M-am angajat acum 3 saptamani, acesta fiind primul meu servici.
Va multumesc
1. Pentru perioada de concediu medical nu se primeste salariu ci o indemnizatie care are ca baza de calcul media veniturilor brute pe cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu medical.
2. In functie de codul de indemnizatie pe care il trece medicul pe certificatul medical procentul de calcul al indemnizatiei va fi intre 75% - 100%.
Multumesc! Inainte am fost in somajul acordat absolventlor, si am inteles ca pot beneficia de acea indemnizatie daca duc o adeverinta de la somaj. Daca nici cu adeverinta de la somaj nu se poate acorda, am optunea concediului de odihna sau fara plata. Pt cel fara plata, stiu ca se scad zilele in care nu m-am prezentat la servici. Pt cel de odihna se calculeaza la fel?
1. - Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la sanatate plata contributiei fiind facuta de Agentia de Somaj.
- Aduceti de la Agentia de Somaj o adeverinta cu indemnizatia de somaj pe cele 6 luni cat ati beneficiat de ea in calitate de absolvent.
2. Perioada de concediu de odihna este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj si este sub prevederile contractului individual de munca (CIM).