avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizarea personalului contractual din primarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizarea personalului contractual din primarii

Sunt angajata la o primarie din noiembrie anul trecut, ca personal contractual pe un post unic cu cerinte de studii superioare, dar ca debutant ,cu un salariu brut de 578 ron. Au trecut aproape 8 luni de atunci si eu am ramas cu acelasi salar. Mentionez ca am studii superioare terminate in 2008 si sunt la prima angajare. Va rog sa-mi spuneti care este baza legala necesara cresterii salariului si trecerea pe urmatoarea treapta de salarizare. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 12 Iulie 2009
Vedeti OG nr.10/2008 art.7 alin.2. a carei aplicabilitate s-a prelungit pana la 31 dec.2009 prn OUG nr.41/2009:
Art.7
(2) Promovarea in conditiile legii a persoanelor incadrate pe functia de debutant, a persoanelor incadrate pe posturi unice prevazute la alin. (1), precum si a celor care au absolvit studii de nivel superior intr-un domeniu care sa cuprinda activitatea respectiva se face prin transformarea postului pe care acestea sunt incadrate intr-un post de nivel superior.
Perioada de stagiu pentru posturile care necesita studii superioare este de 1 an, in cazul functiilor publice. DPentru personalul contractual eu nu am gasit nici un act normativ care sa stipuleze exact perioada de stagiu.
Perioada de stagiu pentru personalul contractual este de maxim 6 luni, la intrarea in profesie, conform Codului Muncii.
Fata de regimul functiei publice, promovarea personalului contractual are loc din gradul debutant in gradul asistent, dupa cel mult 6 luni, atat pentru cei incadrati pe functii ce necesita studii superioare, cat si medii. Aceasta perioada rezulta din dispozitiile art. 31 alin. (4) din Codul muncii, care prevad ca absolventii institutiilor de invatamant se incadreaza, la debutul lor in profesie, pe baza unei perioade de proba de cel mult 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie de executie debutant dumi32 dumi32 Buna ziua, as dori sa va intreb, in cazul personalului contractual cu functie de executie debutant, dupa cat timp va da examenul de trecere in gradul urmator. ... (vezi toată discuția)
Gradatii bibliotecar sanda1956 sanda1956 Doresc sa stiu daca functia de bibliotecar debutat constituie o gradatie (vezi toată discuția)
Promovare referent florin.a florin.a Anul trecut in luna mai am sustinut examen pentru ocuparea functiei de referent in cadrul Serviciului Public Local de Evidenta Persoanei.Desi aveam 13 ani ... (vezi toată discuția)