avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire venit sub minim
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire venit sub minim

Buna ziua,
Exista vreo prevedere legala care interzice instituirea popririi asupra veniturilor realizate de catre o persoana cu contract de munca partial, 2 h, respectiv 265 lei brut?
Cel mai recent răspuns: alexandrualexandru , utilizator 14:41, 29 Iulie 2015
Da. Există.
Art.728 alin. 3 Cod procedură civilă
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

265 lei este sub jumătate din salariul minim net.
La fel se intampla si in cazul in care se realizeaza un venit de fix jumatate din minimul garantat, respectiv 525 lei brut, nu? Nu exista suma care sa depaseasca jumatate din minim, prin urmare nici aceasta suma nu poate fi poprita?
Sigur că da!
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu, angajat cu 2 ore/zi patriciaadina patriciaadina Buna ziua. Am un angajat cu o norma de 2 ore/ zi , salariul brut de 265 lei , venit net 221 lei . Am primit adresa de infiintare a popririi pentru el. As dori ... (vezi toată discuția)
Poprire salar angajat liliigretz liliigretz Buna ziua, am primit astazi o comunicare-adresa infintare poprire pentru un angajat, in care scrie:\\"In temeiul art.452 cod procedura civila va comunicam ... (vezi toată discuția)
Două credite restante, poprire pe salariu 50% . poate fi micșorat acest procent? cornel2222 cornel2222 Am o nelamurire daca imi poate da cineva un raspuns concret . Acum ceva timp am facut un imprumut la raifaisen si la provident ,datorita unor probleme in ... (vezi toată discuția)