avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distrugere ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distrugere ?

bună ziua! O întrebare : există vreo posibilitate legală ca un cetăţean , propietarul unui teren agricol să reţină un animal , animal care aparţine altui individ , si care a pătruns pe terenul primului provocand pagube, pana la momentul la care cel din urma ( propietarul animalului ) repara pagubele suferite de primul ? ( propietarul terenului) ! Trebuie precizat ca propietarul terenului invoca in sprijinul sau uzanta locala si o hot, de consiliu local care i-ar conferi acest drept!

Repet ,,animalul in cauza a provocat unele pagube distrugand cultura !
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
danicus, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:32, 29 Iulie 2015
Raspunderea ptr.prejudiciul cauzat de animale este reglementa de preved.art.1.375-1.377 Noul Cod Civil.Uzanta locala si o hot.de consiliu local nu pot sa incalce preved.Noului Cod Civil.Proprietarul animalului poate face plangere penala ptr.infractiune de furt prev.si pedepsita de art.228 Noul Cod Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutie inacceptabila sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna ziua, In urma cu cateva luni am fost impreuna cu doua persoane in padurea mea. Mentionez ca la capatul padurii exista si un hectar neimpadurit care este ... (vezi toată discuția)
Animale otravite- indrumare Ciory Ciory problema mea este uematoarea: Acum cateva zile, am lasat din gresala niste animale libere, care au intrat pe terenul unui cetatean, teren ce era otravit cu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata cerute in intampinare casher casher In cazul actiunii de revendicare imobiliara, paratul a scris in intampinare sa respinga actiunea integrala si cheltuieli de judecata... La final iar a insiruit ... (vezi toată discuția)