avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare drepturi si punere sub interdictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare drepturi si punere sub interdictie

Buna ziua ,am un contract de intretinere cu o persoana in varsta de 82 ani , si are dreptul sa stea si in casa pe tot restul vietii.Este vorba de un apartament de doua camere iar dansul are ipoteca pe dormitor .adica, are dreptul sa stea in dormitor,iar noi insufragerie .Contractul este facut de opt ani . N-eam inteles foarte bine in aceasta perioada. Problema este urmatoarea ; intre timp dansul s-a inbolnavit de Dementa si Alzheimer. A fost internat de doua ori la balaceanca este cazut la pat,deviaza si nu mai cunoaste pe nimeni ,se afla sub tratament specific bolii, si doarme mai tot timpul .Am vrea sa ne mutam la trei camere sa vindem aici si sa -i transferam aceasi clauza in noul apartament , deoarece nu mai putum locui patru persoane in conditiile de fata in doua camere ,precizez faptul ca ,face pe el, si are certificat de handicap grav.fara indemnizatie sau drept de insotitor .Nu stiu cum trebuie sa procedam sa cumparam trei camere ,trebuie sa -i puna interdictie si sa-i ridicam dreptul de semnatura pin instanta si sa semnam in locul dansului la notariat ? VA rog sa ma ajutati .Notarul aspus ca se poate transfera uzulfruct . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dudrda , utilizator 13:20, 29 Iulie 2015
Buna ziua,

punerea sub interdictie poate sa fie o solutie. Procedura nu dureaza foarte mult iar dupa realizarea ei, dvs puteti deveni tutorele persoanei respective, daca sunt indeplinite conditiile legii.
Totusi, atunci cand veti dori sa instrainati aprtamentul veti avea nevoie de acordul Autoritatii Tutelare.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare- cumparare cu uzufruct viager pe o camera dudrda dudrda Buna ziua , am un apartament cu doua camere , din care pe dormitor este pusa ipoteca pentru un batran care are uzufruct viager pe acea camera, sufera de ... (vezi toată discuția)
Proprietate parinte bolnav de dementa giureamax giureamax Buna ziua,am unu din parinti bolnav de dementa,nu se poate ingriji singur depinde in totalitate de ajutorul meu si al mamei.Eu impreuna cu mama ne-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a unui batran monulabrute monulabrute Buna ziua! Am 19 ani, din anul acesta devin studenta si am un venit de 1.200 Ron. Bunica mea este institutionalizata intr-o casa de batrani ce apartine DGASPC ... (vezi toată discuția)