avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare

In urma cu 2 saptamani sotia mea a avut un accident nu am reusit sa ne intelegem amiabil si am mers la sectia de politie .In urma declaratiilor luate si foto.persoanei respective i a fost retinut permisul pe 2 luni dar acesta nu a fost deacord cu procesul verbal si l a contestat in instanta .Acum problema este urmatoarea asigurarea m ia trimis o scrisoare in care mi se comunica ,ca nu poate sa ma despagubeasca pana la solutionarea cazului .Cum trebuie sa procedez ,ce trebuie sa fac.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: G V , Consultant asigurari 11:18, 5 August 2015
Buna ziua,
Raspunsul societatii de asigurare este corect. Exista sanse ca in urma contestatiei, procesul-verbal intocmit de Politie sa fie anulat si atunci asiguratorul nu mai are nici o raspundere. Daca aveti asigurare CASCO, puteti deschide dosar de dauna la asiguratorul dumneavoastra.
SI DACA NU DETIN CASCO SA INTELEG CA NU POT REPARA MASINA PANA LA FINALIZARE PROCESULUI.
Sigur ca puteti sa va reparati masina, dar pe cheltuiala proprie, urmand sa va recuperati prejudiciul de la asigurator la sfarsitul procesului, in cazul in care se respinge contestatia la procesul verbal.
Va puteti repara masina dar achitati costurile, urmand ca banii sa ii recuperati la finalizarea procesului. Practica contestarii procesului verbal este des intalnita, in special pentru permis suspendat pe o perioada mai mare de timp. Prin aceasta se poate obtine permisul inapoi pana la solutionarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca - vinovatul refuza sa-mi dea rca=ul uclaudiu uclaudiu Buna ziua, In urma cu aprox 3 luni un cocalar de trafic m-a accidentat usor si a refuzat atat constatul amiabil cat si prezentarea la politie. Eu am mers ... (vezi toată discuția)
Ajutor catalina 28 catalina 28 Buna ziua! Am si eu o intrebare.Am avut un accident de masina.In urma procesului verbal s-a ajuns la concluzia ca a fost culpa comuna.Atat eu,cat si ... (vezi toată discuția)
Dauna rca andradamaier andradamaier Buna ziua. acum cateva zile am avut un accident.eram in depasire(regulmentara), cel pe care urma sa il depasesc a virat stanga in ultimul moment si l-am lovit ... (vezi toată discuția)