dragonu89 a scris:
Stimate Domn aveti mare dreptate,dar avand in vedere situatia mea familiala,casatorit si un copil de 4 ani,nu imi permit sa plec in strainatate,copilul asta are nevoie de ambii parinti langa el pentru a primi o educatie adecvata,eu stiu din propria mea experienta,as putea sta si sclav pe plantatie cum se zice ,munca non stop,dar sa fiu platit corect.
Nu am inteles nimic. Dvs. ar trebui sa aveti un contract de munca, unde este trecut salariul de baza si alte drepturi, daca este cazul, cand v-ati luat banii ati primit un fluturas, sau ati semnat un stat de plata, unde este trecut cat ati lucrat, ce retineri s-au facut si cat trebuie sa primiti in mana. Aveti asa ceva?
Daca cu vreuna din rubrici nu sunteti de acord, faceti o scrisoare catre patron, pe care o inregistrati la registratura, in care cereti lamuriri. Daca va considerat abuzat, cerere de chemare in instanta la tribunalul teritorial; litigiile de munca sunt scutite de taxe.
Alte demersuri, cum ar fi sesizarea la ITM, acatiste, etc., pot ajuta, dar numai justitia va poate da banii inapoi. Invatati de acum, sa va aparati drepturile, altfel ajungeti ca pensioanrul care va recomanda sa plecati din tara.