avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire imobil

Buna seara,

sigur s-a mai pus problema, am si cautat mult pe forum dar nu am regasit exact problema mea. Tatal meu mai are un copil din casatoria anterioara. El fiind inselat de sotie, si-a facut bagajele si a lasat apartamentul cu tot ce era acolo sotiei si copilului, si a platit ajutorul pentru copil pana la majoratul acestuia. S-a casatorit din nou, si astfel m-am nascut eu. A mai cumparat un alt imobil in care locuiesc acum eu. Anii au trecut si copilul respectiv a aparut din senin sa ne reaminteasca ca avem datorii fata de el, mai ales ca tatal meu nu va trai mereu si sa ii dam ce ii cuvine. Am incercat sa gasim o forma sa ii oferim inainte de decesul tatalui meu mult dorit de el, dar nu am gasit nici o forma legala care sa ne asigure in cazul unui atac inaintat de el dupa deces cu privire la drepturile lui de mostenire. Acum intrebarile:
1. Parintii mei vor ca apartamentul in care stau (sau macar contravaloarea lui) sa ajunga la mine, irevocabil si fara cai de atac in caz de mostenire
2. Am inteles ca orice forma de tip: donatie, uzufruct viager, vanzare cumparare intre mine si parintii mei sunt atacabile si nesigure
3. Am gasit un cumparator, care prin credit bancar vrea sa cumpere apartamentul si sa vireze banii intr-un cont desemnat de noi.

Cum sa fac?
1. Sa se vireze in contul meu, presupun nu e ok.
2. Sa se vireze in contul parintilor si apoi mie, e atacabil? Practic e cadou din partea lor, in viata lor...
3. Sa se vireze lor, pe urma sa scoata din cont iar eu sa ii pun in contul meu? Va rog frumos sa ma ajutati, e un pic dificila situatia pentru noi :(

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: sonnenberg30 , utilizator 09:39, 4 August 2015
Cat timp parintii traiesc pot face ce doresc cu banii lor. Doar dupa moarte pot aparea problemele. Deci da puteti lua banii si peste 10-20 de ani oricum nu mai conteaza.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Daca as face o statistica pe baza esantionului de aici , aprox. 50% ar fi pentru simpla acceptare a contravalorii sub forma de cadou fara riscuri sau discutii ulterioare, iar cealalta 50% ar fi pentru alte metode mai "sigure" :).Deci decizia finala tot sta pe umarul initiatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea mi-a donat un apartament. poate copilul ei, acum minor, să atace donația când va fi major? Lupu Gabriela 10 Lupu Gabriela 10 Buna seara.Sora mea mi-a dat apartamentul ei prin donatie acum 9 ani,avand amandoua cate un copil ....Intrebarea mea ar fii:Copilul ei cand va fi major ar ... (vezi toată discuția)
Valoare imobil vandut de parinti oferit cadou unui copil PVictor24 PVictor24 Buna ziua, Dupa divort, mama s-a recasatorit cu un barbat ce are un alt copil. Partajul din prima casatorie s-a terminat dupa ce s-a recasatorit, urmand sa ii ... (vezi toată discuția)
Bun găsit! soțul are un copil din alta căsătorie, iar împreună ... mishuletz mishuletz Bun găsit! Soțul are un copil din alta căsătorie, iar împreună nu avem copii. S- a gândit sa facă un contract de donatie pe numele meu pentru ... (vezi toată discuția)