avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vanzare apartament - taxa la stat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vanzare apartament - taxa la stat

Buna ziua! Vreau sa vand apartamentul si as dori sa stiu cat platesc statului avand in vedere ca dupa moartea tatalui, eu impreuna cu mama am facut taxa de succesiune. Mentionez faptul ca anul acesta am facut succesiunea dupa tata. De asemenea, tin sa completez ca de cand a fost construit blocul (1979), noi am fost singurii proprietari. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: balasaf , utilizator 18:32, 30 Iulie 2015
Presupunând ca valoarea nu e mai mare de 2 sute mii lei, pt 1/2 din ap, impozitul e de 2%, iar pt 1/2, 3%., dacă bunul a fost comun al parintilor. Dacă a fost bunul propriu al tatălui, 3% din prețul de vânzare al ap.
Art 77 înd 1, cod fiscal
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
Asadar vom plati 3% statului, nu 1%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune branca branca buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii ce trebuie facuti pentru a putea face succesiunea la um imobil. Imobilul a apartinut tatalui meu, el a murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune GhostZero GhostZero Mama detine o casa la tara, inafara celei din oras, prima fiind mostenire de la bunica cu care a facut contract de vanzare-cumparare, iar casa a fost trecuta ... (vezi toată discuția)
Vanzare-succesiune izabela_iza izabela_iza va rog sa-mi spuneti daca tatal meu isi poate vinde partea apartamentului care ia revenit dupa moarte mamei altei persoane fara aprobarea copiilor.va multumesc (vezi toată discuția)