Roxana_rbi a scris:
Sunt cenzor pentru o asociatie de locatari si am cateva lamuriri in legalitatea unei decizii de a se plati integral din fondul de reparatii a unei lucrari de imbunatatire a instalatiei de gaze prin aplicarea unui contor fiscal.
Domnule cenzor.
Cred ca faceti o confuzie cu distribuitorul de gaz. Nu am auzit sa existe un contor undeva prin care sa se masoare taxele si impozitele la stat. Numai asa s-ar numi "contor fiscal".
Cu privire la subiect.
Lucrarea nu se scade, nu se decomnteaza din fondul de reparatii "la gramada". Costul lucrarii se repartizeaza pe fiecare apartament in parte. Sa presupunem ca aveti 50 de apartamente si lucrrarea costa 10.000 lei. Impartiti cei 10000 la 50 si fiecare apartament are de plata suma de 200 lei. Apoi vedeti ce sume are fiecare proprietar de apartament in fondul de reparatii. Unii poate au 200-250-500 lei iar altii au sub 200 lei sau chiar au fond reparatii zero si restante la reparatii.
Asa ca pentru cei care au fond suficient le scadeti cheltuiala (200 lei) din acest fond inregistrat in registrul fondului de reparatii.
Celor carea u mai putin de 200 lei in fond, le scadeti cei 200 lei si va rezulta o diferenta de achiatat pe care o afisati pe lista de plata.
Cei care au zero la fond sau chiar restante la reparatii vor apare pe liusta de plata cu suma intreaga de 200 lei de plata.
Acum referitor la cat se suporta in comun si cat suporta fiecare separat.
Daca nu sunt diferente mari de amplasare a aragazului si/sau a centralei proprii de la un apartament la altul, ceea ce ar insemna cheltuieli diferite de la un apartament la altul, atunci suportati in comun intreaga lucrare pana-i duceti fiecaruia gazul la aragaz si/sau centrala proprie.
Daca sunt diferente mari intre apartamente, considerati partea comuna pana la intrarea in apartamentul fiecaruia si de acolo sa-si plateasca fiecare instalatia inetrioara.