avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate

Buna seara,
am si eu o intrebare si chiar daca suna rautacios va asigur ca nu este asa.In urma cu cateva luni dupa nenumarate scandaluri si dupa ce am perdut vreo 20 de cm din latimea terenului am facut un gard cu vecinul.Gardul este in intregime pe terenul meu,din banii mei ba chiar l-am si finisat pe partea vecinului dupa multe presiuni asupra mea.Am vrut sa fiu un vecin bun cum mi-as dori sa am si eu dar s-a ajuns la injurii la adresa mea si deja am ajuns la capatul rabdarii!
Ideea este ca "bunul" meu vecin dupa ce m-a facut cu ou si cu otet (am si vecini martori) vrea sa-si agate pe gardul meu jardiniere cu flori ceea ce nu mi se pare normal!Este totusi proprietatea mea!As vrea sa stiu daca ii pot interzice asa ceva si cum?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:32, 31 Iulie 2015
art. 665 NCC- și art. 613noul cod civil- aveți dreptul să solicitați desființarea acestor jardiniere c(art. 613NCCIVIL) cu atât mai mult cu cât gardul a fost făcut de d-voastră, pe propr. d-voastră(art.665NCC)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o problema care mi s-a ivit acuma in legatura cu ... dia_dia45 dia_dia45 Buna ziua, am o problema care mi s-a ivit acuma in legatura cu o mica Parcela spatiu verde langa terenul meu. Noi avem ultima parcela iar dupa noi este o fasie ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini ana581 ana581 ma ajuta cineva va.rog.am o probleme cu un vecin . pretinde ca el plateste impozit pe 90cm din curtea mea .a venitsi a distrus flori pe respectiva ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma ! limita proprietate rares09 rares09 Am o suprafata mica ( 300 m2 ) , pe care doresc sa construiesc o casuta. Eu vreau sa imprejmuiesc terenul si nu am pretentii referitoare la bani din partea ... (vezi toată discuția)