avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare prejudiciu

Pentru recuperarea unui prejudiciu cauzat de o societate comerciala care a avut spatiu inchiriat in imobilul meu si a plecat inainte de a se expira contractul de inchiriere (fara stirea mea), pot solicita instantei de judecata ca raspunderea sa fie in solidar ( respectiv a societatii si administratului acesteia, fiind si asociat unic), intr-o actiune de raspundere civila delictuala?
Cel mai recent răspuns: aurel2015 , utilizator 00:10, 1 August 2015
Este raspundere contractuala si nu delictuala.
Aveti un contract unde scrie ce se intampla in ipoteza X.
Da, va multumesc, si raspunderea poate fi in solidar ( societate si respectiv administrator), sau numai a unuia dintre ei, pe cine chem in judecata pentru recuperarea prejudiciului?
Daca societatea este cu raspundere limitata raspunde societatea.
In caz de fapta delictuala ar raspunde si administratorul.

Ati citit dvs. ceva dar nu aveti sufieciente notiuni de drept...
De aceea se face facultatea de drept...
Societatea este S.R.L, insa doream sa stiu daca si administrstorul raspunde pentru ca hotararea de a pleca din spatiul inchiriat a fost a lui, in calitate de reprezentant al societatii, (m-a lasat cu datorii, nu s-a prezentat sa reziliem contractul, platind astfel impozit pe venit inca 7 luni, pana a expirat contractul). El, chiar nu are nicio raspundere pentru aceasta fapta? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii retroactiv cmgroup_08 cmgroup_08 Societatea Y a inchiriat un spatiu de la o persoana fizica in 2009. A functionat ca firma de catering pana in 2010 cand proprietarul a interzis accesul firmei ... (vezi toată discuția)
Raspundere ca asociat corduneanu marcel corduneanu marcel Acum 3 ani am infiintat o societate cu un amic,ambii fiind administatori.Dupa un an eu m-am retras din administratie ramanand doar asociat si amicul meu a ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii intr-un contract florin mmmmmm florin mmmmmm Buna ziua , in data de 10.03.2010 societatea pe care o administrez a incheiat un contract de inchiriere a unui spatiu de la o alta societate comerciala . In ... (vezi toată discuția)