Buna ziua,
Pana la data de 01.11.2013 am platit o pensie alimentara de 326 lei, conform veniturilor de la acea vreme si sentintei definitive.
In perioada 01.11.2013 - 01.11.2014 am fost somer si am platit voluntar, fara ca fosta sotie sa aiba alta pretentie, 1/4 din indemnizatia de somaj care era de 540 lei.
De la 01.11.2014, ne mai primind indemnizatie de somaj si neavand nici un fel de venit, nu am mai platit nimic.
Din 08.07.a.c. m-am angajat din nou si am un venit net de 1050 lei.
Cum doresc sa-mi ajut in continuare copilul in masura posibilitatilor, care ar fi va rog modalitatea cea mai simpla, rapida si ieftina sa mi se diminueze pensia alimentara la nivelul venitului actual ?
Multumesc.
Cel mai bine este sa platiti pensia raportata la nivelul actual si sa nu aveti discutii cu fosta sotie, daca insa aceasta considera suma prea mica trebuie sa va actioneze in instanta astfel ca prin hotarare sa se stabilesca suma de plata (care evident va fi cea pe care o platiti benevol si la acest moment, deci o astfel de actiune nu si are rostul).
Pensie alimentara
sipiran
Dupa divort, prin decizie, trebuie sa platesc 25% din venit pensie alimentara pt un copil.La data stabilirii avem servici dar dupa o luna am devenit somer.As ... (vezi toată discuția)