Buna ziua
Va rog tare mult sa ma lamuriti si pe mine.
Am facut o expertiza judiciara, am depus-o, inclusiv cu nota de fundamentare/decontul de cheltuieli. Ieri instanta s-a pronuntat asupra dosarului dar in incheierea de sedinta nu a dispus si plata onorariului definitiv. Ce pot sa fac acum pentru a-mi incasa diferenta de bani?
Va multumesc tare mult.
Multumesc pentru raspuns.
Este suficient daca scriu ceva de genul : " Catre... Referitor la dosar nr..... Intrucat onorata instanta s-a pronuntat asupra expertizei contabile prin inchierea de sedinta din data de.... va rog sa completati dispozitivul sentintei cu pronuntarea asupra onorariului definitiv cuvenit expertului si punerea in vedere a platii acestuia de catre reclamanti in conformitate cu prevederile art. 22 si 23 din OG nr. 2/2000" ?
Va multumesc inca o data pentru timpul acordat si pentru informatii.
Ar trebui sa vedeti daca in sedinta publica s-a pus in discutie plata onorariului definitiv. Daca instanta s-a pronuntat deja poate fi o omisiune la redactare de catre grefier, caz in care trebuie sa specificati acest lucru in nota dvs. depusa la dosarul cauzei.
"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că încuviinţarea unei cereri de completare a unei hotărâri judecătoreşti este admisibilă, exclusiv, atunci când instanţa a omis a se pronunţa asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, această procedură fiind expresia consacrării dreptului de acces la un tribunal independent şi imparţial, cu plenitudine de jurisdicţie, care trebuie să se pronunţe asupra tuturor capetelor de cerere cu care a fost învestit, prin efectul introducerii cererii de chemare în judecată. În conformitate cu prevederile art. 2812 alin. (1) C. proc. civ. (art. 444 NCPC), se poate cere completarea hotărârii prin cerere, în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva aceleiaşi hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în fond după casarea cu reţinere în termen de 15 zile de la pronunţare. "
(Decizia nr. 1009 din 27 februarie 2013 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect cerere de completare a dispozitivului hotărârii)
Va multumesc tuturor pentru sprijin. Intre timp am aflat ca plata s-a facut intrucat reclamantilor li s-a pus in vedere acest lucru la sedinta intermediara.
Act gresit
ilie33danut
Am facut o actiune civila in constatare la judecatorie, prin care sa se constate valabilitatea unei conventii de vanzare- cumparare unde sa cerut si o ... (vezi toată discuția)
Cale de atac
ContSters154162
O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata ... (vezi toată discuția)