Va rog frumos, as dori un sfat in urmatoarea problema:
-locuiesc intr-un imobil care are spatii comerciale la parter; apartamentul meu este pozitionat "in spatele blocului"; vecinul de la etajul inferior si cei 2 de deasupra au alta adresa de domiciliu, practic sunt singura pe acea "coloana";
-spatiul din spatele blocului este unul relativ inchis, neexistand cale de acces spre bulevard decat prin gangul pozitionat la urmatorul bloc...iar pentru autoturisme, legatura facandu-se printr-o straduta laterala si destul de ocolitoare; practic este un fel de curticica interioara + parcare aferenta;
PROBLEMA: din cele 4 spatii, doar angajatii spatiului pozitionat fix sub apartamentul meu au inteles sa foloseasca batatorul de covoare (aflat la 2 metri de balcon) pe post de banca si loc de fumat + depanat amintiri + extensie a biroului in perioada aprilie- octombrie; bineinteles ca SE AUDE ABSOLUT TOT ce discuta, pentru ca locul s-a transformat practic intr-un fel de "sezatoare"...asa cum obisnuiesc unii sa zaca pe langa scarile blocurilor, in cartierele usor obscure...
- aflandu-ma de un an si jumatate in incapacitate temporara de munca, neputandu-ma deplasa, evident ca stau in casa 24h/24;
- avand in vedere temperaturile extrem de ridicate, evident ca nu pot sta cu geamurile inchise..
Am incercat sa discut cu ei...dar fara rezultate, asa ca am facut o sesizare la primaria de sector. Mi-au comunicat, in scris, ca respectivii domni au fost avertizati verbal cf L 61/1991 (si tot degeaba...dar asta e foarte greu de dovedit) dar au mai adaugat ca, citez: "in ceea ce priveste consumul de cafea si fumatul in spatele blocului (n.r. de fapt cauzele care imi provoaca acest disconfort) va informam ca locul respectiv apartine domeniului public (REALLY? adica firmele nu mai sunt obligate sa amenajeze un loc de fumat? e legal ca salariatii sa iasa in mijlocul strazii cu paharele de cafea si sa-si arunce chistoacele aferente pe jos?) si nu exista niciun act normativ pentru a se aplica sanctiuni contraventionale pentru aceste fapte, bineinteles sa respecte normele de conduita civica". Exprimarea precara le apartine...
Va rog, dati-mi un sfat. Ce ar fi de facut?
ps. nu intentionez sa vand sau sa ma mut X-( mai degraba le doresc "lor" faliment rapid;