avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda itm

buna ziua, cum se precedeaza pentru depunerea unei constestatii a unui pv de contraventie incheiat de itm ?
Sunt sanse sa fie anulata sau transformata in advertisment o sanctiune de 10 000 lei pentru munca la negru data in conditiile in care persoana gasita pe malul baltii a declarat ca nu este angajata , pentru ca in plus nu are o locuinta proprie iar buletinul este expirat , fiind un om al strazii .In anexa de constatare se mentioneaza ca acesta a permis accesul pescarilor pe balta prin inmanarea unui bon insa acest lucru este un abuz , nefiind real!
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
catalina222, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 31 Iulie 2015
catalina222 a scris:

buna ziua, cum se precedeaza pentru depunerea unei constestatii a unui pv de contraventie incheiat de itm ?
....


Se contesta , atat procesul-verbal de contestare si sanctionare, cat si procesul-verbal de control.
1. Contestarea proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor conform Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, modificata si completata
In acest sens, depuneti plangerea la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia.Plangerea se face in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului- verbal de constatare si aplicare a sanctiunii.
Un efect important al contestarii procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor este amanarea executarii sanctiunii, aceasta fiind suspendata, de drept, pana la solutionarea litigiului.

2. Contestarea in contencios administrativ a proceselor-verbale de control, potrivit Legii nr. 554/2004, modificata si completata
In acest sens, inainte de a va adresa instantei de contencios administrativ competente, veti solicita ITM sau autoritatii ierarhic superioare (Inspectia Muncii) reexaminarea si revocarea, in tot sau in parte, a actului emis cu incalcarea drepturilor si intereselor legitime.
Plangerea prealabila se formuleaza in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului. Termenul de 30 de zile de adresare a plangerii prealabile poate fi depasit numai pentru motive temeinice, plangerea putand fi introdusa cel mult pana la 6 luni de la data emiterii actului.
ITM are obligatia de a raspunde in termen de 30 de zile de la data inregistrarii plangerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv control itm ela15 ela15 In urma unui control din partea ITM s-a intocmit un proces-verbal de control si un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor. Care-i procedura de ... (vezi toată discuția)
Control itm Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o intrebare , sunt administrator la o firma care pe langa servicii de infrumusetare este autorizata sa efectueze si servicii de formare ... (vezi toată discuția)
Amenda itm catalina222 catalina222 rein cu situatia mea intrucat am reusit sa compun plangerea si mai am nevoie de putin ajutor. Prezint din nou situatia. In urma unui control itm care s-a ... (vezi toată discuția)