avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum pot sa intru in domiciliul meu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum pot sa intru in domiciliul meu?

buna ziua, as dori si eu un sfat. sunt unul dintre mostenitorii unui apartament. cotatia mea este de 1/10. eu am domiciliul stabil la adresa acelui apartament. pana acum am stat in casa unui var dea meu care este plecat in germania, dar mia pus in vedere sai parasesc locuinta ca vine in tara si vrea sai darame si sai reconstruiasca casa. am termen de 2 spatamani pt a parasi locuinta lui. acest var este si el mostenitor la apartamentul de mai sus. am luat legatura cu ceilalti mostenitori ( nici unul dintre mostenitori nu au domiciliul stabil pe acest apartament) si leam comunicat cerinta varului meu de ai parasi locuinta in care am stat si leam spus ca intentionez sa ma mut in apartamentul unde am domiciliul. doar unul a fost de acord restul fiind impotriva. drept urmare au schimbat yala de la usa si nu mai am acces in apartament pentru a ma muta acolo. am facut plangere penala la politie,dar mi sa spus ca treaba este de durata si ca nu ma sfatuie sa sparg usa pentru ca pot fi cercetat pentru distrugere. Ce sa fac ca in starda nu pot sa stau? datimi un sfat va rog. mai am de stat in vechea locuinta doar 10 zile. avand domiciliul acolo numi ofera nici un drept in plus fata de ceilalti?
Cel mai recent răspuns: hypy , utilizator 00:04, 10 Iulie 2009
dvs. aveti doar o parte din acel bun.
exact cum v au sfatuit si domnii de la Politie, puteti fi acuzat de infractiunea de distrugere(art.217 C pen.)
poi da...chiar daca am o parte din acel bun...nu pot sa am acces la el si sal administrez asa cum cred de cuviinta?
Deci cu alte cuvinte sa inteleg ca ei au dreptul sa schimbe yala (prin asta sa inteleg ca nu au produs nici o infractiune) si sami interzica accesul in locuinta...avand un drept exclusiv
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
hypy, utilizator
Aveti dreptul sa locuiti , sunteti coproprietar cu ceilalti , asa cum sunt si ei , avand deasemenea dreptul de a locui acolo. Problema este aceasta neintelegere, observati ca cineva nu intelege ce inseamana coproprietate. Practic , daca nu exista intelegere, solutia este iesirea din indiviziune . Puteti sparge yala..dar cine stie ce mai iese din acest incident? Plangerea la politie este intr-advar o solutie, insa rezolvarea ei va fi de durata..
buna ziua
sunteti coproprietar ca si ceilati dar trebuie sa discutati pe cale amiabila si sa primiti o cheie de la locuinta, daca nu sa intentati o actiune in iesire din idiviziune poate cu o tranzactie primti bunul si despagubiti restul coproprietarilor cu o suma de bani echivalenta cu cota parte ce revenea fiecaruia din bun , cea mai simpla si rapida solutie .
bafta

Alte discuții în legătură

Situatia locativa a mamei si a minorului Vicky1 Vicky1 Buna ziua Sunt divortata si stau intr-un apartament cumparat in timpul casatoriei cu fostul sot. De 3 ani de zile el este plecat din domiciliu si brusc ... (vezi toată discuția)
Frații mei au înlocuit yalele la apartamentul moștenit de la părinți, în care doar eu am domiciliul. poate fi fapta lor violare de domiciliul și intrare prin efracție? Bobita3056 Bobita3056 Subsemnatul am domiciliul permanent legal intr-un apartament cu 3 camere mostenit de la parintii mei, cota mea de propietate e 1/2, de 7 ani locuiesc numai eu ... (vezi toată discuția)
Evacuare de catre proprietar din domiciliul comun in caz de concubinaj laviniaileana78 laviniaileana78 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in identificarea unei solutii rapide pentru urmatoarea stepta: - o relatie de concubinaj de 4 ani de zile , in anul 2013 am ... (vezi toată discuția)