Buna ziua. Am o dilema? Unchiul meu si-a depus dosarul de pensionare in 2011.
Inchiderea contractului de munca l-a depus in 2014. Varsta pentru pensionare este 2015, cotizare 40 de ani.
A fost anuntat de la pensii ca e pensionar din 2011 dar nu cu plata si cu plata intra abia in 2014 cand a dus inchiderea contractului. Ok dar soc pensia este de 420 ron. Este posibil asa o penalizare sau este o greseala? Va multumesc.
1. Ce fel de pensie a solicitat in 2011 cand a depus cererea la Casa de Pensii? (pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata partiala).
2. Cred ca era vorba de pensie anticipata partiala iar punerea in plata a pensiei se face cu data cu care inceteaza activitatea remunerata.
3. - La data cand implineste varsta standard de pensionare pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea.
- Se va emite o noua decizie de pensionare (pentru limita de varsta) cu pensia intreaga.
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Penalizarea a fost si este pentru momentul 2011.
Nu pentru 2015.
Cand va trece la limita de varsta i se va ridica penalizarea si va intra in calcul stagiul asimilat(armata)si stagiul 2011-2014.
Pensionare la cerere
polaru
Care este data de pensionare la cerere ( conform OUG din iunie 2014 ) pentru o persoana de sex masculin , data nasterii 1 martie 1955 , lucreaza in invatamant ... (vezi toată discuția)