avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa construiesc o casa pe numele copiilor.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa construiesc o casa pe numele copiilor.

De fapt situatia e mult mai complicata ...am un teren care apartine mie si surorii mele prin mostenire cite 38 la suta si si mie si sotului meu restul de 24 la suta. Asta rezulta din cumpararea unui teren pentru a putea lotiza. Ii doresc sa construiesc o casa pe acel teren dar, in urmatoarele conditii,,,casa si terenul sa fie DOAR proprietanea copiilor mei din prima casatorie, dar , in acelasi timp, eu si sotul meu actual sa locuim acolo pina la deces , indiferent care supravietuieste... Stiu ca pare complicata situatia, dar sotul meu are mostenitori directi care nu au ce cauta in aceasta ecuatie. Tot ce este obtinut este fie din mostenirea mea , fie din munca mea, dar sotul meu apare in acte deoarece sintem casatoriti.Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mariana v , utilizator 21:14, 5 August 2015
Copiii dvs sunt minori?
Unul e minor si unul nu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscurile renuntarii la o locuinta prin act de vanzare sau prin testament Ynnutza Ynnutza Buna ziua, subiectul care ma intereseaza mi se pare foarte complicat, dar sper sa-l prezint cat mai clar . Am un apartament mostenit de la parintii mei, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa construiesc o casa mariana v mariana v Sunt casatorita a doua oara , sotul meu are 2 copii dintro casnicie anterioara. Vreau sa construiesc o casa pe terenul meu ( mostenit de la tata ) iar banii ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie carla78 carla78 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil dintr-o casatorie anterioara. Parintii mei au o casa ,in care locuim momentan si ... (vezi toată discuția)