avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil

Buna ziua.
Intrebarea mea este ca pot fi executat din imobil in care stau cu drept de abilitate viagera.
Imobilul estepe numele fiului meu vitreg cu contract de vanzare cumparare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Hevesiiosif , utilizator 09:55, 5 August 2015
Dacă ați vândut imobilul după ce a început executarea silită, vânzarea este evident în frauda creditorilor și contractul nu este opozabil acestora. Astfel, vânzarea ar putea fi inutilă, iar imobilul ar putea fi executat de creditori, dacă își vor dori asta.
Nu a inceput urmarirea imobilului decat poprirea pensiei.
Asta e evident, altfel nu puteați vinde. Deci ați vândut în frauda creditorilor. se poate executa silit imobilul, foarte ușor.
In momentul vanzarii nu am stiut despre executare nu am primit nici o somatie nici un avertisment, nimic.
Cand am primit pensia mai mica am intrebat de la casa de pensii ce se intampla si cei de acolo m-au instiintat ca este poprire pe pensie din partea unui executor judecatoresc.
Nu am reusit sa-l contactez telefonic dar il voi cauta personal.
Creanta este de 6800lei spuneau cei de la casa de pensii,dar la inprumutul de nevoi personale la care am fost girant s-a scos 4000 lei in 2007 in rest nu stiu cum au fost platite ratele pentru ca persoana respectiva este in strainatate.
Va rog mult sa ma ajutati in aceasta problema,eu sunt persoana cu handicap grav,nu prea sunt bani pentru executor in afara banilor popriti ceea ce este 27 lei mai mult nu se poate fiind pensia mica.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Pentru 6800 lei nu au voie să execute imobilul. Dreptul de uzufruct nu va fi niciodată executat.

Alte discuții în legătură

Probleme credit nevoi personale cristidas cristidas Buna ziua, Am un credit de nevoi personale la o banca, de aproximativ 2 ani de zile, si de aproape 3 luni nu am reusit sa mai achit aceste rate, momentan ... (vezi toată discuția)
Habitatie viagera perianucostel perianucostel Buna ziua. Va retin atentia cu o speta. Sotii, proprietari ai unui apartament, divorteaza. Dupa divort si separarea in fapt, apartamentul este vandut ... (vezi toată discuția)
Problema cu banca elenaelena65 elenaelena65 Buna ziua, Sunt girant pt fiul meu pt un credit de nevoi personale. pt rata rata neplatita la termen banca mi-a pus poprire pe 30% din pensie. Am primit ... (vezi toată discuția)