avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Ma numesc Valentin.. povestea mea..in luna martie sotia (fosta am div) custodie comuna la cei 2 copii dar am locuit impreuna,revin in martie sotia a plecat in Anglia sasi caute de munca eu am ramas acasa cu cei 2 copii,relatia functionand normal,,dupa plecare toate bune si frumoase sms de dragoste etc..ok...in luna mai am plecat si eu fiind chemat de ia copii lasandui in grija mamei mele care sa ocupat tot timpul de ei...bun..in mai la 2 luni aproape dupa plecarea ei am lasat mamei mele o inputernicire notariala prin care o imputernicim pe bunica sa calatoreasaca in ue cu copii(nu ptr rezidenta)eu am fost de fata la semnarea actelor sotia fiind in uk..dar lasand o coala in alb semnata9NUS DACA E CORECT SI LEGAL..concubinul soacrei fiind notar,,,ok..in 24 iunie au ajuns copii in anglia cu bunica.Dupa venirea copiilor comportamentul sotiei(fosta) sa schimbat radical,,injurii la adresa mea zilnice de fata cu mama,,intelegeti,,si asa mai departe.Dupa 3 saptamani nu am mai rezistat si sa iscat un scandal din care a rezultat bruscarea fizica a sotie...aplecat afara a venit politia ma incatusat de fata cu copii si am fost arestat 10 zile ,,eliberat pe cautiune,,si cu interdictia de a ma intoarce la domiciliul nostru,,si nici sami vad copii.in ziua eliberari sotia merge si skimba contractul de inkiriere sil face numai pe numele ei.NU ma lasa sa vad copii nici sa ma apropii de ei.
ok Vreau sa stiuea a inscris copii la scoala in uk fara ca eu sa semnez vreun act,,la fel ia scos soacra si de la scoala din ro fara acordul meu..
eu sunt nev sa ma intorc in ro,,dar ce fac copii cum ai mai pot vedea,,nu am casa bani nimic stau la o cunostiinta.IN tara eu am vandut tot masina etc si am venit.
AJUTATIMA VA ROG
CUSTODIA ESTE COMUNA IAR COPII LOCUIAU LA ADRESA SOTIEI DIN RO
IMPREUNA CU MINE.
SOACRA MIA SCOS DE LA POLITIA DIN RO CAZIERU MEU JUDICIAR FARA O IMPUTERNICIRE IN ACEST SENS ..SI O SENTINTA MAI VEKE DIN RO.
POT SA O DAU IN JUDECATA ..SIA ATRIBUIT CUSTODIE UNICA SINGURA ..AJUTATIMA VA ROG AMI UIBESC MULT COPII.

PRECIZEZ CA AM DOVEZI PRIN CARE SOTIA SPUNE CA VREA SA MA DECADA DIN DREPTURILE PARINTESTI AICI IN UK.
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2015
cruceruvalentin, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:45, 4 August 2015
imbarligata povestea asta...daca pleci in Romania tot iti vei mai putea vedea copii,mergi in vizita la ei in UK,situatia este mai mult impotriva ta decat in favoarea ta,ai un dosar penal in UK pt violenta domestica,poate nu iti dai seama dar in UK legea nu e ca in Romania si daca fosta sotie se va judeca cu tine in tribunal din UK nu prea ai sanse.
te inteleg si pe tine ca si tata dar si pe ea ca mama si femeie,faptul ca ai agresat-o fizic pe ea a speriat-o ai facut-o sa-i fie frica de tine atat pt ea cat si pt copii.Iti dau un sfat,linisteste-te,las-o sa se calmeze si apoi vorbeste calm cu ea,cereti iertare,nu fi orgolios o faci pt copii tai!!!daca nu mai puteti trai deloc impreuna ca un cuplu atunci propune-i sa faceti un accord de mediere prin care sa iti dea voie sa-ti petreci timpul cu copii tai,poate chiar jumate din vacante sa stai cu ei sau ei la tine.Sunt mama divortata de un tampit care oricat incerc calea de conciliere el numai cearta vrea si cauta,crede-ma ca daca te va vedea ca ai binevointa si iti pare rau pt ce s-a intamplat va fi bine pt tine si va lasa si ea inversunarea la o parte.
Faptul ca fosta a inscris copii la o scoala din UK fara accoedul tau,legile difera,nu era nimeni curios de accordul tau acolo pt ca nu e Romania,si faptul ca soacra a scos copii de la scoala din Romania fara accordul tau,asta e din cauza ca nu toata lumea stie si intelege ce e aia tutela comuna,fiecare interpreteaza cum doreste.
Daca copilul se afla in UK e posibil sa va judecati acolo.
Dvs. unde locuiti?

Conform legii romane nu o puteti da in judecata ca vrea sa va decada din drepturile parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere copil la scoala ISeeVoices ISeeVoices Buna seara, Are soacra mea dreptul de a-mi inscrie copilul la scoala la cererea sotiei mele, fara ca eu sa stiu? Are soacra drept de semnatura in numele meu ... (vezi toată discuția)
Custodie nicoletacristinaionut nicoletacristinaionut Buna seara, am următoarea situație: acum aproximativ 10 ani m-am căsătorit cu fostul soț, din căsătorie a rezultat o fetita , la vârsta de 2 luni a ... (vezi toată discuția)
Custodia definitiva si irevocabila poate fi atacata? MinaMada MinaMada Custodia definitiva si irevocabila poate fi atacata? Si daca da in ce situatii? (vezi toată discuția)