avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inscriere copil la scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inscriere copil la scoala

Buna seara,

Are soacra mea dreptul de a-mi inscrie copilul la scoala la cererea sotiei mele, fara ca eu sa stiu? Are soacra drept de semnatura in numele meu sau al sotiei fara imputernicire in acest sens?
Banuiesc ca nu si daca este asa cum banuiesc eu ce pot face in privinta asta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 22:29, 8 Iulie 2018
Trebuie sa ne spuneti, sunteti divortat?autoritatea comuna sau exclusiva la mama?copilul unde sta cine il creste?


Sobolan de tomberoane a scris:

Trebuie sa ne spuneti, sunteti divortat?autoritatea comuna sau exclusiva la mama?copilul unde sta cine il creste?


Nu sunt divortat, nici in proces de divort. Locuiesc in Anglia de 3 ani cu sotia si copilul, copilul a mers la gradinita 2 ani si un an in Anglia.
Lucrurile nu au prea mers bine intre mine si sotie si a plecat in urma cu 3 zile cu tot cu fata fara sa ma anunte, fara nimic.
Stiu ca a complotat cu soacra in tot acest timp sa se intoarca in Romania si mai stiu sigur ca soacra a inscris copilul in Romania fara nici un fel de imputernicire de la mine sau sotie.

As vrea sa stiu daca exista temei legal sa o invat minte sa nu-si mai bage nasul in viata mea.
Autoritatea parinteasca se exercita, in mod legal, de catre parinti, nu de catre bunici.
pai autoritatea este comuna, dar daca nu sunteti inca divortati a dus copilul la scoala si la- inscris ca si cum ati decis impreuna.Trebuie sa veniti in tara si sa mergeti la scoala si sa spuneti ca nu sunteti de accord, sa divortati si icepe distractia...
CUstodie, divort, partaj daca nu va intelegi cu sotia va trebui sa cereti instantei unde sa lase copilul sa mearga la scoala...in functie de avantajele copilului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna cruceruvalentin cruceruvalentin Ma numesc Valentin.. povestea mea..in luna martie sotia (fosta am div) custodie comuna la cei 2 copii dar am locuit impreuna,revin in martie sotia a plecat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste ... David77_ David77_ Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de ... (vezi toată discuția)
Custodie totala minor Aylin01 Aylin01 Custodie totala minor Sunt divorțată din Aprilie 2019,fostul soț a \"fugit\" in Anglia la o săptămână după,pe lângă faptul că plătește o pensie ... (vezi toată discuția)