avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea unui nou pasaport romanesc -expirat- de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea unui nou pasaport romanesc -expirat- de catre o persoana cu dubla cetatenie

cum se poate obtine un nou pasaport romanesc de catre o persoana care are dubla cetatenie -romana si americana? Sora mea este cetatean american din 2002 si locuieste in SUA. I-au expirat atat pasaportul romanesc (din 2004), cat si cartea de identitate (din 2003). Intre timp, a divortat in SUA (sotul fiind roman, iar casatoria a fost incheiata in Romania). A transcris divortul la Tribunal in Romania (a durat 8 luni). Ea poseda un apartament in Bucuresti. Acum doreste sa obtina un pasaport nou. Cum trebuie sa procedeze, avand in vedere ca nu mai are CI valabila? Va multumesc anticipat pentru sugestii
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:43, 3 August 2015
Aveti toate informatiile aici:
[ link extern ]
Nu are nevoie de carte de identitate, nu-i problema ca i-a expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de identitate si pasaport expirat pentru cetatean roman cu resedinta in strainatate. CristinaBadina CristinaBadina Fiica mea s-a casatorit in Statele Unite in urma cu cateva luni, locuieste acolo, si a obtinut geen-card-ul. Intre timp i-a expirat Pasaportul iar Cartea de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei pentru fetita mea AndreeaIMA AndreeaIMA Ma numesc Andreea si am fost casatorita in tara, am venit impreuna in USA, dupa care am divortat aici. Anii au trecut si m-am recasatorit, am o fetita si as ... (vezi toată discuția)
Casatorie, carte de identitate fara domiciliu 0330 0330 Buna ziua. Sunt cetatean maghiar si Roman, dar casatoresc in Ungaria ca cetatean maghiar sí nu cred ca intorc in Románia, trebuie transcris certificatul de ... (vezi toată discuția)