avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul proprietarului drumului de acces, pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul proprietarului drumului de acces, pentru instalarea utilitatilor

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema, si rog din suflet specialistii de pe forum sa imi dea o mana de ajutor. Pe scurt, am cumparat o parcela de teren, dintr-un lot mai mare, si singurul drum de acces, de la drumul principal si pana la proprietatea mea, apartine proprietarului unei alte parcele, din acelasi lot cu a mea. Am inceput sa ridic o constructie, nu am avut nici o problema cu proprietarul drumului, pentru transportul de materiale etc. Cand am ajuns la instalarea utilitatilor, atat cei cu energia electrica, cat si cei cu gazul (si probabil si ceilalti, inca nu am ajuns acolo, intrucat am intrat in impas), mi-au cerut acordul scris al proprietarului drumului de acces, pentru instalarea stalpilor, tragerea tevilor etc. Mi-au spus ca este vorba despre un simplu act notarial. Am luat legatura cu proprietarul drumului de acces, care mi-a spus ca este de acord cu instalarea stalpilor, tragerea tevilor si oricare alte lucrari de instalare a utilitatilor pe proprietatea mea, care ar trebui sa treaca pe drumul de acces al carui proprietar este, dar ca nu semneaza nici o hartie in acest sens. Este un om in varsta, care probabil a auzit tot felul de povesti despre nereguli savarsite de notari ..., nu stiu ce sa spun. Cu toate insistentele si rugamintile mele, refuza, pur si simplu, sa imi dea acel acord scris. Am prezentat problema furnizorilor de utilitati, care mi-au spus ca ei nu pot face lucrari in baza unui acord verbal, si ca este neaparat necesar acordul scris. Mi-au spus sa il dau in judecata pe proprietarul drumului, pentru a obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens. Precizez ca proiectele necesare au fost deja facute, nu exista alta posibilitate de instalare a utilitatilor pe proprietatea mea, decat trecand pe acel drum, deci nu imi lipseste decat acel acord scris al proprietarului drumului de acces. Cu siguranta, voi apela la un avocat pentru acest caz, dar as dori niste lamuriri de la Dumneavoastra, ca sa am si eu habar ce trebuie facut:
1. Despre ce fel de actiune este vorba (cum se numeste, in limbaj juridic)?
2. Ce ar trebui sa contina cererea de chemare in judecata (ce trebuie cerut, efectiv)?
3. La ce instanta trebuie depusa (Judecatorie? Tribunal?)?
4. Care sunt articolele de lege sau de cod pe care trebuie intemeiata aceasta cerere?
5. Care este taxa de timbru?
Va multumesc anticipat pentru amabilitate!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:58, 6 August 2015
1. Ce conteaza? Va spune avocatul. este o servitute de facut acolo, insa ce tip de servitute trebuie vazut... cred ca e si o superficie pentru distribuitorul de gaze, trebuie vazut ce tip de teava, de proiect etc.
2. Vedeti mai sus, in functie de acte. In plus, si un drept de trecere ar fi bun. Poate o obligatie de a face ar fi mai rapida, insa e discutabil daca si-ar atinge scopul.

Restul raspunsurilor depind de punctele 1 si 2 si, pana nu clarificati asta, nu putem sti. Incercati si o notificare de intelegere amiabila, e important.

Nu mai deschideti alte topicuri. Nu ati primit raspunsuri din cauza solicitarilor prea tehnice pe care le-ati cerut, ele nu se pot determina pe forum.
AVLIL a scris:

1. Ce conteaza?


L-ati ajutat maxim pe bietul om ....
Acțiune în instanță ca hotărârea ce se va da să înlocuiască acordul pârâtului(a celui care deține drumul și nu vrea să-l dea în scris). Aceasta este o cerință imperativă ca proprietarul unui teren(sau drum) traversat să dea un ACORD AUTENTIC sau o convenție cu privire la acceptarea traversării proprietății lui. Și drumul , fiind privat, tot de proprietatea acestuia ține. Probabil că dacă îi oferiți o sumă , să aveți șanse să câștigați timp și să obțineți acordul lui- notarial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarului drumului de acces, pentru instalarea utilitatilor (2) TeodorMar TeodorMar Aoleu! Nu am primit nici un raspuns la intrebarea de ieri. Incep sa cred ca ma confrunt cu o problema mai dificila decat imi imaginam. Sau poate nu am expus eu ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarului asupra drumului de servitute catyama catyama Salutare tuturor. Situatia este urmatoarea: un teren de 3000 mp a fost dezmembrat in 4 loturi, 3 dintre ele au fost vandute iar 1 din ele (lotul 4) a ramas ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, părinții mi-au donat o casa+teren+drum servitute. ... cain2k cain2k Bună ziua, Părinții mi-au donat o casa+teren+drum servitute. Înainte de a-mi dona cele de mai sus (cu 3-4 ani înainte), ei și -au dat acordul notarial ... (vezi toată discuția)