avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Va rog sa-mi precizati daca un testament nu este atacat de catre mostenitorii rezervatari, se poate face succesiunea in baza acestui testament? In cat timp pot ataca un testament mostenitorii rezervatari? Notarul poate refuza sa faca actele de succesiune daca exista un testament neatacat de mostenitorii rezervatari in conditiile in care acesti mosteniori rezervatari nu au precizat in scris ca renunta la mostenire? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:36, 3 August 2015
In cadrul dezbaterii succesorale, notarul public este obligat sa citeze rezervatarii pentru a se pronunta cu privire la testament, adica daca este de acord cu acesta si cer sau nu reductiunea lui. Dupa declaratiile acestora se poate dezbate succesiunea la notar fie aplicand reductiunea testamentului fie luând act de declaratia acestora ca nu doresc reductiunea lui. In caz contrar, adica atunci când nu va intelegeti se apeleaza la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Unei cunostinte i-a murit tatal. Tatal inainte de a deceda era casatorit pentru a doua oara. Din prima casnicie are 2 fii,iar din cea de-a doua un ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate de mostenitor favex favex La intocmirea unui certificat de calitate de mostenitori as vrea sa stiu daca notarul poate face reductiunea unui testament (testament in care exista un ... (vezi toată discuția)