avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lncetare contract de comun acord art.55 lit.b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lncetare contract de comun acord art.55 lit.b

Buna ziua , am si eu nevoie de un raspuns concret pentru ca nu am inteles exact un lucru, eu pe 24 iulie am incetat de comun acord cu firma la care activez stabilind o data de incetare a contractului pe data de 14 august.daca art 55. lit b nu prevede un preaviz , eu daca plec inainte de data de 14 august ,ce mi se poate intampla efectiv ca nu respect acest termen?

Am exemplar dupa acord in original cu semnatura stampila acord si nr de inregistrare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:24, 4 August 2015
Nu este prevzuta o sanctiue in Codul Muncii ptr.o astfel de situatie,dar puteti intampina dificultati la eliberarea Notei de lichidare.
Daca plecati inainte de 14 .08.2015, veti fi pontat nemotivat , situatie in care angajatorul poate decide sau nu sanctionarea dvs disciplinara.
oarecum 2 raspunsurii diferite - la nota de lichidare de predat am 2 cartele pe care le voi preda firmei oficial , la al doilea rasp din partea domnului consilier, disciplinar in ce sens , desfacere de contract? sau exact care e consecinta finala

Va multumesc pentru raspunsurii
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
leontinc, utilizator
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara cim ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti ,in cazul in care un angajat absenteaza de la lucru ,dupa cate zile de absente se poate incepe cercetarea disciplinara? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu o angajata care nu a revenit la munca dupa concediul de crestere copil? mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata nu a mai venit la munca dupa perioada de crestere copil. I-am trimis deja doua notificari. Va trebui sa ii desfac contractul pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneți ce sancțiuni pot ... emamari74 emamari74 Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneți ce sancțiuni pot primi dacă nu m-am prezentat la serviciu 3 zile (deoarece am cerut lichidarea la zi și firma ... (vezi toată discuția)