Buna ziua , am si eu nevoie de un raspuns concret pentru ca nu am inteles exact un lucru, eu pe 24 iulie am incetat de comun acord cu firma la care activez stabilind o data de incetare a contractului pe data de 14 august.daca art 55. lit b nu prevede un preaviz , eu daca plec inainte de data de 14 august ,ce mi se poate intampla efectiv ca nu respect acest termen?
Am exemplar dupa acord in original cu semnatura stampila acord si nr de inregistrare.
oarecum 2 raspunsurii diferite - la nota de lichidare de predat am 2 cartele pe care le voi preda firmei oficial , la al doilea rasp din partea domnului consilier, disciplinar in ce sens , desfacere de contract? sau exact care e consecinta finala
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.