avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru carti inchiriate
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru carti inchiriate

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca o biblioteca privata trebuie sa plateasca drepturi de autori pentru cartile pe care le detine luand in calcul faptul ca acele carti nu sunt vandute mai departe ( nu sunt comercializate) ci sunt imprumutate contra cost.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: areeha , utilizator 15:56, 12 August 2015
Multumesc frumos pentru raspuns. Mi-e clar pentru cartile in format fizic, insa pentru cele electronice cum se poate proceda pentru a obtine dreptul de inchiriere a lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biblioteca reala/virtuala privata - drept legal de constituire si functionare? Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Doresc sa infiintez o biblioteca intr-o localitate din mediul rural, bazata pe cele mai noi aparitii, dar si pe literatura clasica, si deci, aparitii mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri ... (vezi toată discuția)
Legea concurentei ContSters54942 ContSters54942 Buna ziua! Sper ca am nimerit topicul unde sa postez si eu nedumerintele pe care le am si pe care sper sa le rezolv cu ajutorul dvs. Despre ce ar fi ... (vezi toată discuția)