avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat banuit de consum de stupefiante la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat banuit de consum de stupefiante la locul de munca

Buna ziua,

Am (mai mult decat) curiozitatea de a afla daca este o baza legala ca un angajator sa ii ceara unui angajat sa faca teste pentru a se determina daca persoana in cauza este dopata. Si in cazul in care angajatul refuza testarea, ce poate face angajatorul din punctul acesta de vedere? Mi se pare un subiect destul de delicat si as dori, pe cat posibil, sa fiu lamurit.

O zi minunata!
Cel mai recent răspuns: Antdy , utilizator 15:41, 4 August 2015
Legea stabileste ce analize se pot face obligatoriu.
Simpla suspiciune ca o persoana consuma ceva ilegal nu poate duce la obligarea persoanei la analize suplimentare.
In plus, la unele substante am inteles ca nu iese nimic in sange.
După părerea mea este aceaşi treabă ca şi cu consumul de alcool la locul de muncă, deci te poate testa.
bun, si daca s-ar putea testa angajatul, ar trebui luat legatura cu medicul de medicina muncii? si in baza carei legi?
nu neaparat cu mediucul de medicina muncii, cu orice medic care poate legal să facă treaba asta, în baza regulamentului intern şi a obligaţiilor salariatului la locul de muncă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca pe fond consum de alcool lilimusat2000 lilimusat2000 cum se poate dovedi contrariul, daca angajatorul sustine ca angajatul care s-a accidentat a consumat alcool? Se fac analize de alcoolemie la urgente? Sa cautam ... (vezi toată discuția)
Permis recuperat , despagubiri Edwin12 Edwin12 \" Buna ziua , Acum doua saptamani mi a fost retinut permisul fara drept de circulatie , intamplarea a avut loc in Bucuresti , eu fiind din Constanta Eram ... (vezi toată discuția)
Testarea alcoolemiei de catre angajator - legala sau nu? florinm. florinm. Bun gasit tuturor! As dori, daca se poate, niste lamuriri in urmatoarea problema : Un angajat dintr-o institutie publica este alcoolic cronic si de mai multa ... (vezi toată discuția)