avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... AUTORIZATIE CONSTRUCTIE
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

AUTORIZATIE CONSTRUCTIE

am la unul din hotare un teren viran;am aflat ca proprietarul vrea sa-l vanda,iar din alte surse am aflat ca pentru acest teren nu se poate elibera autorizatie de constructie deoarece in viitorul nu foarte indepartat o parte din el va fi expropriat de catre stat pentru un obiectiv de importanta municipala
INTREBARE: de unde pot eu afla situatia exacta a acesetui teren(de la proprietar exclus deoarece am aflat ca vrea sa ascunta aspectul in ce priveste autorizatia de constructie pentru a nu-i scade pretul terenului),repet eu fiind vecin cu acest teren
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:42, 15 August 2015
întrebaţi la Primărie, încercaţi prima dată mai amical să vedeţi poate ştiu ei ceva şi dacă nu faceţi o adresă oficială prin care să va spună dacă se poate construi pe acel teren.
Solicitati un certificat de urbanism de informare pentru terenul respectiv, O să vi se arate regimul economic, juridic li economic al acestuia.
Faptul că într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat va fi expropiat, asta nu înseamnă blocarea oricărei lucrări -este contrar și CEDO-. Dacă a fost luată însă hotărîre de consiliu local cu privire la lucrări este altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren peste care va trece un drum in viitor seldom seldom Buna ziua, Am cumparat un teren in sectorul 3 al Capitalei, pret de vanzare-cumparare 37.000 euro in urma cu 2 ani - in 2013 Recent am incercat sa obtin ... (vezi toată discuția)
Cerificat urbanism Iael Iael Buna ziua , Pentru constructia unui case pe un teren care nu este imprejmuit se solicita un singur certificat de urbanism in care se mentioneaza atat ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie cerul cerul Poate ca nu e locul potrivit dar nu stiu sigur. Pe noul cod civil exista o deschidere minima a unui teren pentru o autorizatie de constructie casa? Vreau sa ... (vezi toată discuția)