avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Lege - debransare sistem centralizat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Lege - debransare sistem centralizat

In legea 325/2006 art. 30 si Ordinul 91/2007 art. 246 este stabilita clar procedura de debransare!
- acordul vecinilor atat pe orizontala cat si pe verticala
- acordul asociatiei privind solicitarea de debransare
- anuntarea in scris a operatorului/furnizorului cu cel putin 30 zile inainte
- modificarea contractului de furnizare (ceruta de asociatie, dupa efectuarea debransarii)
- existenta proiectului tehnic de debransare (fara alte documente)
- proces verbal de montare a contoarului de gaze individual

Dar la mine in oras, Galati, treaba e mult mai complicata.
Societatea de distributie, Calorgal, pretinde urmatoarele chestii :
"Cererea trebuie să aibă şi acordul asociaţiei de proprietari din care faceţi parte. Acesta este, însă, doar vârful icebergului, pentru că site-ul Calorgal (Apaterm) specifică nevoia unei „documentaţii tehnice întocmite de un proiectant de specialitate autorizat, dovada încălzirii apartamentului cu o sursă de căldură alternativă (ex. centrală termică), precum şi dovada montării aparatului de măsurare individual al debitului de gaze naturale pe care le consumă acea sursă alternativă”.

După obţinerea avizului de deconectare, operaţiune care îl costă pe utilizator între 350 şi 600 de lei, se trece la executarea propriu zisă a deconectării, inventarierii şi sigilării. Pentru aceasta, sunt necesare o cerere din partea proprietarului apartamentului, aprobată de către reprezentanţii legali ai asociaţiei de proprietari/locatari, precum şi o copie xerox după avizul de deconectare."

Este legal ceea ce fac ei ? In lege spune " anuntarea in scris a operatorului/furnizorului cu cel putin 30 zile inainte", dar cei de la calorgal ma pun sa platesc o suma de bani pentru "procesul de debransare". De cand anuntarea in scris s-a transformat in obligativitatea de plata ?

Cel mai recent răspuns: Antdy , utilizator 15:28, 4 August 2015
"Cererea trebuie să aibă şi acordul asociaţiei de proprietari din care faceţi parte. = acordul asociatiei privind solicitarea de debransare


„documentaţii tehnice întocmite de un proiectant de specialitate autorizat, dovada încălzirii apartamentului cu o sursă de căldură alternativă (ex. centrală termică), precum şi dovada montării aparatului de măsurare individual al debitului de gaze naturale pe care le consumă acea sursă alternativă”. = - existenta proiectului tehnic de debransare (fara alte documente)
- proces verbal de montare a contoarului de gaze individual ((proiectul tehnic este logic că trebuie făcut de o firmă autorizată))

suma de bani o percep toate instituţile de la care trebuie să primiţi un "aviz" (gaz, apă-canal, telefonie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari cristina_kiss cristina_kiss vreau sa actionez in instanta asociatia de proprietri si nu stiu cum sa procedez.Problem e urmatoarea: doamna de la asociatie mi- a eliberat in luna august o ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Montarea centralei de apartament GeorgetaAnca GeorgetaAnca As vrea sa stiu care este procedura LEGALA, pasii de urmat de catre cineva care doreste sa se debranseze de la RADET si sa-si monteze centrala de ... (vezi toată discuția)