avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acuzare de furt
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acuzare de furt

Buna ziua ma confrunt cu o problema,si anume am vrut sa ma angajez la un restaurant vrand sa renunt la concediu crestere pt stimulent siam vb cu sefa de tura a spus ca e ok sa incep lucrul incepand de luni asta fiind saptamana asta .M-am prezentat luni pt postul de bucatareasa si dupa o jumatate de zi vn managerul si imi spune ca imi face contract pe 2 ore ca la ei asa se fac contarctele si nu am fost de acord pt ca programul era de la 09-22 o zi da una nu .M-am imbracat si am plecat iar dupa plecarea mea am fost sunata precum ca le-a disparut 1100 ron iar la o ora 1140 dupa lungi amenintari sa aduc banii si mesaje mi-a spus ca o sa caute sa fie data si sora mea afara de la locul de munca ea lucrand visavi de ei si ca imi face plangere la politie ca ea ar avea dovada inregistrarii acum ma intreb ce dovada pt ca ea sustine ca banii au fost in vestiarul din care mi-am luat hainele sa ma schimb.Ieri mi-a trimis mesaj ca va venii politia la locul de munca al surorii mele sa o intrebe unde locuiesc si ca politia a sesizat si itm ,credeti ca este posibil asa cv si cum pot afla daca aceasta dna manager minte sau mi-a facut reclamatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 5 August 2015
Politia poate sesiza ITM-ul sa afle doar daca aveti c.i.m. cu acea societate.
ok cu treaba asta nu imi fac griji, dar de ce trebuie politia sa vn la sora mea la munca sa ii ceara adresa ?Se presupune ca ei ar trebui sa ma aiba in baza lor de date si a doua intrebare cum pot afla daca aceasta tipa minte sau nu in privinta reclamatiei ?Mentionez ca am aflat ca au o faima cam urata si ca nimeni nu ramane sa lucreze la ei majoritatea care se angajeaza plec repede.
Daca s-a depus o sesizare la politie, atunci politia sub supravegherea procurorului, poate efectua cercetari , inclusiv sa audieze pe sora dvs .

In privinta ITM-ului , inspectorii de munca sunt obligati sa pastreze confidentialitatea asupra identitatii persoanei care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniul reglementat de prezenta lege si sa nu dezvaluie angajatorului, prepusilor sai sau altor persoane faptul ca efectueaza controlul ca urmare a unei sesizari.
cum pot afla daca m-i sa facut reclamatia?
La ITM nu aveti cum sa puteti afla , la politie veti afla in momentul in care veti fi citata pentru audieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declarații reclamație itm Mihaela1666 Mihaela1666 Buna, Managerul meu de magazin a făcut o reclamație la Itm și a folosit datele mele personale pentru asta, si nu numele ei personal. S-a restructurat grila ... (vezi toată discuția)
Întrebare. Anemary10 Anemary10 Persoana căreia i s a făcut sesizare si este chemata mâine la Itm Constata, pt ca au găsit o fara actele necesare, nu este interesata sa își rezolve ... (vezi toată discuția)
Plangere itm dantintesan dantintesan Buna ziua. Daca un angajat face plangere la ITM, in urma primirii instiintarii de desfiintare a postului, angajatorul poate avea acces la acea plangere? (vezi toată discuția)