avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa

Buna ziua!
Am cumparat o casa in jd. Ilfov si am depus actele la primarie in vederea semnari lor iar primaria nu vrea sa semneze mentionand ca vanzatorul are o redeventa de plata.
Asta poate impiedica semnarea actelor?
Recunosc ca am gresit si nu am facut actele de vanzare-cumparare prin notariat ci la un jurist deoarece riscam sa raman pe drumuri daca nu cumparam aceasta casa urgent.
As dori totusi un sfat sau o parere ce as putea sa fac in continuare.
Mi-a expirat si B.I. iar Politia imi spune ca nu pot sa-mi reinnoiesc B.I. deoarece actele pe care le am nu sunt bune. Totusi conctractul de vanzare-cumparare chiar daca este facut la un jurist nu sunt valabile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:50, 5 August 2015
Tranzactiile imobiliare se fac numai la notar.

Nu stiu ce jurist ati gasit dar avocatii nu au dreptul sa incheie si sa autentifice astfel de documente.

Casa o puteati cumpara urgent si prin notar, in plus aveati siguranta intocmirii corecte a actului de v/c.
Contractul de vanzare-cumparare a unui imobil(teren/constructie) trebuiesc facute in forma autentica-adica autentificate de un notar public- si inregistrat la Cartea Funciara , sub sanctiunea nulitatii absolute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cumparare-vanzare imobil mezgageza mezgageza cum se incheie un contract de cumparare-vanzare a unui apartament? la notar? si din momentul semnarii contractului apartamentul apartine cumparatorului sau ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare intocmit pe baza de procura amalfi amalfi Pe scurt, nu locuiesc in Romania.I-am trimis mamei o procura, prin email, in care se stipula ca poate semna contracte de vanzare-cumparare privind bunuri ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare caprice caprice AJUTOOOOR ! Exista vreo posibilitate de reziliere/anulare a unui antecontract de vanzare-cumparare ( a unui apt ), autentificat la notar, s-a dat si ... (vezi toată discuția)