avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... greseala transcriere date permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

greseala transcriere date permis auto

Am rugamintea sa ma indrumati intr-o problema pe care fratele meu a intampinat-o.
Si-a obtinut permisul (categorie B) in 1997. In 2002 s-a mutat in Spania unde, in 2006, a fost nevoit sa si-l preschimbe in permis spaniol. In 2011 a venit temporar in Romania unde a facut scoala si obtinut categoriile C si E. Cand i s-a eliberat permisul (cu cateva ore inaintea plecarii din Romania) a observat ca i s-a pus -in mod eronat- la anul obtinerii categoriei B anul validarii permisului romanesc in permis spaniol, adica 2006. Corect, anul obtinerii categoriei este 1997.
In situatia data nu si-a anulat plecarea.
Va rog sa ne spuneti ce posibilitati ar fi pentru a indrepta eroarea!
Cel mai recent răspuns: teoneo , utilizator 18:42, 5 August 2015
Sa il lase asa, nu il incurca cu nimic eroarea respectiva. Oricum permisul se schimba la 5 ani pentru ca are categ. CE.
Un pic il incurca. Pentru ca acum e in Anglia si, acolo, asigurarile auto sunt destul de mari, tinand cont de vechimea soferitului. El a mai prins inca valabilitatea de 10 ani la permis (inclusiv CE). Nu e totuna 9 ani sau 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis conducere seria...nr... irina_gre irina_gre am obtinut permis de conducere B+C in 1997 prin examen. in 2006 am inmanat permisul de conducere autoritatilor spaniole pt a-l preschimba. imi recunosteau ... (vezi toată discuția)
Valabilitate permis de conducere in spania dupa detinerea numarului nie PooL11 PooL11 Am o nelamurire Am numarul NIE din 2007, detin Cat.B din 2006 scoasa in Spania si mi-am scos categoriile C,CE in 2013 in Romania. Intrebarea mea este: pot ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto spaniol in roman floroo floroo salut tuturor, va rog sa ma jutati in privinta unui dubiu,deoarece nici politia nu stie deocamdata sa-mi raspunda concret,asta in cazul in care cineva s-a ... (vezi toată discuția)