avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general infiintare societate pt a vinde barci?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

infiintare societate pt a vinde barci?

Buna ziua,
am luat cateva barcute din Italia(cu motoare incluse),pe care as vrea sa le vand.
Ca sa nu am probleme cu Legea si sa pot vinde aceste barci si motoare trebuie sa infiintez o societate ,care ar fi cea mai avantajoasa ,adica sa nu necesite pre multe implicatii ,pot face comert cu barci si ca Persoana Fizica Autorizata?
Va rog sa-mi raspundeti.
In asteptarea raspunsului ,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:49, 14 Iulie 2009
PFA ar fi cea mai simpla varianta... contabilitate in partida simpla (incasari si cheltuieli) si nici nu vi s-ar aplica prevederile referitoare la impozitul pe profit minim.
Va multumesc mult pt ca mi-ati raspuns.
Va rog mult sa-mi spuneti ,care sunt primii pasi de urmat pentru a avea autorizarea- PFA,( in cazul meu vanzare barci)?
Pt. a expune barcile am inchiriat un teren,imi trebuie si autorizatie de la Protectia Mediului?Imi trebuie o anume pregatire profesionala ?In ceea ce priveste contabilitatea se poate descurca si o persoana care se pricepe la contabilitate primara sau trebuie un contabil?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Solomon
Trebuie sa aveti in vedere ca inregistrarea ca Persoana Fizica Autorizata atrage de la sine plata unui impozit de 3% din cifra de afaceri...asta inseamna ca , indiferent de nivelul cheltuielilor sau al profitului , veti plati acei 3%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate corina_gusoi corina_gusoi Buna. Am facut de curand un pfa si as vrea sa stiu cum sa imi tin contabilitatea. Vreau sa imi deschid un salon de cosmetica si nu stiu absolt nimic despre ... (vezi toată discuția)
Varianta cea mai bune e...? zimbrul68 zimbrul68 Intentionez sa-mi deschid un mic magazinas. Nu am inca firma si nu stiu ce tip de persoana juridica sa aleg. Am inteles ca cele mai uzitate sunt PFA, Asoc. ... (vezi toată discuția)
Informatii cadru de functionare cel mai favorabil...srl.sau? cosminnn cosminnn Buna ziua, Intentionez deschiderea unei afaceri cu domeniu de activitate al unei agentii de publicitate (DTP, pree-press, webdesign, print..etc..). Inainte ... (vezi toată discuția)