avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Despre Declaratia 112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Despre Declaratia 112

Buna ziua, va rog mult sa ma clarificati in urmatoarea problema. Eu sunt angajata la o firma cu contract individual de munca si mai obtin, în plus, venituri şi de la o altă societate, în baza unui contract pe drepturi de autor. Conform legii, fiind angajată cu CIM (deci, cum s-ar spune, cu "carte de munca"), conform legii nu platesc pentru venitul din contractul de drept de autor, decat impozit (am platit contributii la CAS si somaj in intervalul 1 ianuarie 2011 - 30 iunie 2012, dar apoi s-a renuntat, prin lege, la aceasta plata pentru cei aflati in aceasta situatie, care sunt angajati cu CIM la o alta firma). Astazi m-am inregistrat pe site-ul ANAF in sistemul SPV (spatiul privat virtual) sa vad care este situatia mea personala, stiind ca angajatorul unde lucrez cu CIM nu plateste contributiile. Am constatat, cu surprindere, ca la CNP-ul meu figureaza, conform Declaratiilor 112 depuuse, doi angajatori, si anume firma unde sunt angajata cu contract individual de munca, dar si societatea unde obtin venituri din drepturi de autor (este drept, la acesta din urma apare valoarea zero la toate rubricile - venit brut si contributii), dar am intrat un pic in panica si as vrea sa stiu daca este normal sa apara aşa, deci dacă eu, în situaţia menţionată, trebuia să fiu inclusă în Declaraţia 112 depusă de societatea unde NU sunt angajată, ci obţin doar venituri din drept de autor, pentru care plătesc numai impozit, nu şi contribuţii. Vă adresez rugamintea să-mi răspundeţi pe înţelesul meu, nu prin citarea unor articole de lege, căci există posibilitatea să nu pricep. Vă multumesc mult şi vă rog mult să mă ajutaţi cu această lămurire,
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 20:59, 5 August 2015
E corect cum apare acolo pentru ca firma si pentru contractul civil trebuie sa declare retinerile tot prin d112.
Vă mulţumesc. Dar reţinerile în cazul meu, nu reprezintă decât impozitul... Acesta se încadrează tot la categoria "reţineri"? Pentru că nu se reţin contribuţii, iar la rubrica "venit brut" este scris zero (0)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc că firma cu care am contract îmi declară cass? elenagabi elenagabi Bună ziua, Vă adresez rugămintea să mă ajutați cu o lămurire legată de situația pe care o prezint mai jos, dat fiind faptul că am întâmpinat ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi de autor madalina_oprea madalina_oprea Va rog stie cineva daca un SRL care incheie un ctr.cesiune drepturi de autor este obligat sa calculeze si sa retina contributia la sanatate sau doar ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 - suma deductibila pentru contractul pe drepturi de autor alex68 alex68 Buna ziua, Va rog mult, ajutati-ma in urmatoarea problema. Sunt salariata si am, la o alta societate, un contract pe drepturi de autor, in valoare bruta de ... (vezi toată discuția)