avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compesatoriu refuzat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compesatoriu refuzat

Buna ziua! Am o problema pe care vreau sa o rezolv cat mai repede si anume: pe data de 02.06, mi s-a adus la cunostinta ca se desfinteaza postul pe care eram eu incadrata si urmare a acestui lucru mi s-a desfacut CIMconf.art.65 codul muncii am intrat in preaviz de 20 de zile si pe data de 01.07 sefa mea aintocmit si decizia a trimis-o la ITM a vizat-o concluzie a facut tot ce trebuia ca eu sa pot beneficia de somaj Problema mea e salariu compensatoriu pe care eu am inteles ca am dreptul la el si am deschis subiectul cu sefa mea pe data de 29.06 Mi-a cerut un ragaz (pentru a se documenta)pana pe data de 01.07 cand coincide cu data deciziei. În data de 01.07 mi-a raspuns si citez < am vorbit cu cineva la itm si mi-a spus ca tu nu beneficiezi ca daca nu este nimic stipulat in contractul individual de munca si nici in regulamentul de functionare interioara, nu aveti nici o obligatie sa achitati salariu sau salarii compensatorii". O zi buna.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 11:29, 14 Iulie 2009
Va multumesc mult
mai am o intrebare . in ce ramura ma incadrez si care este nr. maxim de salarii compensatorii am dreptul sa cer in instanta ?
Potrivit art.247 C.mun., in cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
Prin urmare, sunt aplicabile dispozitiile art.78 alin.1 din CCMN care prevad acordarea unui compensatii de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului.
Adresati-va cu o sesizare scrisa la ITM si aratati faptul ca nu ati primit plata compensatorie. Vor face un control la societate si le vor cere sa prezinte dovada faptului ca v-au platit acesti bani. Vor fi nevoiti sa plateasca, altfel amenda este intre 3000 - 10000 lei cf. art 21 din lg. 108/1999

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)
Somaj ioanatm ioanatm Buna ziua, Daca o firma din domeniul constructiilor are 13 angajati si vrea sa concedieze 5, cate zile preaviz trebuie sa acorde, 15 sau 20? Intreb asta ... (vezi toată discuția)
Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)