avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil mostenit- fratele meu refuza vanzarea/ cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil mostenit- fratele meu refuza vanzarea/ cum procedez in acest caz?

Buna,am mostenit impreuna cu fratele meu un ap.2 camere si am ajuns la intelegerea de a vinde aceasta proprietate.Totul bine si frumos,vine clientul,ne intelegem la pret{doar verbal),obtinem certificat energrtic si alte acte necesare,urmeaza sa mergem la notar pt incheierea contractului de vanzare cumparare saptamana viitoare....daaar fratele meu nu mai este de acord sa vina sau sa vanda.Ce pot sa fac?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.1 si 1.2 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 6 August 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: corneldorin , utilizator 20:33, 6 August 2015
Daca sunteti in indiviziune trebuie sa iesiti din indiviziune printr-o actiune in instanta si apoi sa vindeti partea dvs.
Daca el nu vrea sa vanda trebuie deschis proces de partaj si abia apoi daca veti deveni unic proprietar veti putea vine.
Puteti vinde si cota parte daca vreti si se va judeca cu fratele cine va cumpara.
numai actiunea in partaj judiciar,va ofera acel Certificat de mostenitor!Succes!

[Editat emoticon nepotrivit]
Ultima modificare: Joi, 6 August 2015
Admin, administrator
Multumesc pentru raspuns ,insa as dori sa stiu cam ce costuri implica scoaterea din indiviziune si ce implica aceasta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament detinut in cote de 70 %- 30 %- divort TICLECODRUTA TICLECODRUTA Vreau sa divortez, apartamentul este 70 % in contract pe numele meu, restul pe numele lui,adica 30 % iar cota de 30 % el vrea sa o doneze copiilor . Am ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara partaj sejc_2010 sejc_2010 Pe timpul casatoriei din care nu au rezultat copii un unchi, cu domiciliul in Ploiesti impreuna cu sotia sa au cumparat in Ploiesti un teren in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)