avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator

Buna ziua, As dori sa va intreb cum pot sa devin curator al mamei mele in varsta de 76 ani bolnava de glaucom.Mentionez ca mama mea locuieste la mine deoarece dupa decesul tatalui meu, ea locuia cu sora mea mai mare in aparatamentul parintilor.Relatia dintre sora mea si mama era una foarte tensionata si nu se intelegeau deloc.Eu doresc ca mama mea sa aiba liniste motiv pentru care am vrut ca ea sa locuiasca la mine in apartament.Intrebarea mea este cum pot sa devin curator al mamei deoarece succesiunea nu este facuta dupa tatal meu si nu vreau ca mama mea sa vina in instanta (au trecut 2 ani de la decesul tatalui meu) pentru succesiune.
Va multumesc anticipat .Cu stima eec
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:32, 6 August 2015
solicitati Autoritatii tutelare=Primariei dv-stra,exact asa,,Cerere de numire a unui curator,,!Succes!

[Editat emoticon nepotrivit]
Ultima modificare: Joi, 6 August 2015
Admin, administrator
In legatura cu succesiunea dupa tatal dvs.este o problema deoarece s-a prescris termenul de optiune succesorala care,este de un an de la decesul succesibiului.Curatela este reglementata de art.176-186 Noul Cod Civil. Instanta de tutela poate institui curatela,daca, din cauza batranetii, a bolii sau a infirmitatii fizice ,o persoana ,desi capabila ,nu poate,personal ,sa isi administreze bunurile sau sa isi apere interesele in conditii corespunzatoare si, din motive temeinice ,nu isi poate numi un reprezentant sau un administrator.Pentru situatia de mai sus instanta de tutela competenta este instanta de la domiciliul persoanei reprezentate.Curatela nu se poate institui decat cu consimtamantul celui reprezentat,in afara de cazul in care consimtamantul nu poate fi dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire curatela lani lani doresc sa institui curatela pentru mama mea care este bolnava cronic nedeplasabila. ce demersuri trebuie sa intreprind ? am nevoie de un avocat ? (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune curatela Ahelis Ahelis Buna ziua, Am o situatie mai delicata in familie si m-am gandit sa va cer ajutorul. Situatia e urmatoarea: mama mea a castigat in instanta curatela pentru ... (vezi toată discuția)
Curatela speciala cami74 cami74 Buna ziua! Am o sora surdomuta in varsta de 40 ani. I a expirat pasaportul si am aflat ca nu ii putem face altul pt ca ii trebuie curatela. Cel putin la ... (vezi toată discuția)