In cazul in care un administrator al unei societati straine emite un act aditional la CIM in scopul de a-si confectiona un inscris pro causa si il semneza altcineva decat angajatul poate face obiectul unei plingeri penale dupa cum urmeaza
abuz in serviciu ,fals si uz de fals?
Art. 297 -Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Pentru a fi abuz in serviciu trebuie sa avem urmatoarele elemente:
- fapta sa fi fost comisa in exercitarea atributiilor de serviciu
- actul sa nu fi fost indeplinit sau sa fi fost indeplinit defectuos
- actiunea sa fi produs o paguba ori o vatamare a intereselor dvs.
Asa cum a spus colegul freelis puteti face plangere pentru fals in inscrisuri si uz de fals. In plus puteti sesiza ITM-ul.
in esenta intrebarea viza daca un administrator al unei societati private si nu de stat poate fi tras la raspundere ptr abuz in serviciu?sau aceasta fapta penal ii vizeaza doar pe functionarii publicii?
Pedepse
pmrs
care ar fi pedepsele pentru urmatoarele fapte?:
abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la folosirea sau prezentarea ... (vezi toată discuția)