avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Plata concediu de odihna
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Plata concediu de odihna

Buna ziua. Va scriu in legatura cu o situatie in care ma aflu, legata de plata zilelor de concediu neefectuat.
Lucrez in invatamant. In data de 26 iunie a.c., am fost detasata, in interesul invatamantului, de la unitatea in care lucram, la Inspectoratul Scolar Judetean. Astfel ca nu am putut sa beneficiez de concediul de odihna si de plata pe acest concediu.
In luna iulie, din extrasul de cont, am inteles ca salariul pe luna iunie imi fusese virat, dar nu si banii pe concediu, asa cum le fusese virat colegelor celorlalte. Cum la ora actuala imi efectuez activitatea la Inspectoratul Scolar, imi dau seama ca nu pot beneficia, in acelasi timp, si de concediul de odihna, insa doresc sa mi se plateasca drepturile salariale pe zilele de concediu ramase neefectuate in anul 2015.
Am explicat situatia contabilului unitatii, iar acesta mi-a spus ca nu pot beneficia de bani, atata vreme cat nu imi efectuez concediul. Este normal?
Cum trebuie sa procedez in continuare pentru a beneficia de acesti bani? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Romulus43 , utilizator 06:35, 7 August 2015
Codul Muncii
CAPITOLUL III
Concediile

SECŢIUNEA 1
Concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor
Art. 144

(1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.

(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Art. 146
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna Silviagabriela.ghioca@yahoo.com Silviagabriela.ghioca@yahoo.com Buna ziua! Va rog mult, daca se poate, sa ma lamuriti in legatura cu un aspect. Sunt profesor titular. Am revenit in activitate la 1 iulie 2019 din ccc. Din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna popanaid popanaid Daca unul dintre angajati nu si-a luat concediu de odihna nici in cursul anului 2010, nici in cursul anului 2011, din diverse motive, exista un temei legal ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna restant ionela_76 ionela_76 Anul trecut pe 22 august am revenit la servici dupa 2 ani de concediu de creastere copil. Anul acesta in iunie am soicitat sa i-au concediul de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)