avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CNP eronat in buletin ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CNP eronat in buletin ?

Buna ziua,
am o mare nelamurire privind CNP din buletin. Este posibil ca o persoana legitimata cu buletin de identitate emis in 1983, revizuit in 1994, sa fie descoperita dupa 32 de ani ca are CNP -ul gresit? La emiterea cardurilor de sanatate s-a descoperit o alta persona cu acelasi CNP , o persoana decedata pe codul careia nu mai poate fi emis card. La evidenta populatiei, i s-a spus doamnei ca intr-adevar a mai existat o persoana cu acelasi cod, dar care a decedat, si ca , acel cod care este inscris in buletinul ei din 1983, este gresit si trebuie corectat. Fara nici o solicitare, sau declaratie, sau orice alta adresa catre evidenta populatiei, functionarul a taiat CNP -ul din buletin cu o linie albastra si a trecut simplu pe prima pagina a buletinului un alt cod cu pixul . Fara semnatura celui care a operat , fara data modificarii, fara stampila, fara o declaratie sau o dovada de la primarie pentru motivul pentru care s-a facut acesta modificare. Nu mi se pare normal ca numarul de identificare al unei persoane sa fie modificat atat de simplu.Cum dovedeste la casa de pensii ca are de fapt alta identitate , si a primit pensie 20 de ani pe un cod identic cu al unei persoane decedate. Nu era normal sa se elibereze o carte de identitate valida cu data si emitent? si un document care sa ateste ca este vorba de una si aceeasi persoana? ce se intampla cu toate documentele emise in 32 de ani , Sau mai bine zis 37 (de cand s-au introdus CNP-urile -1978), acte de proprietate , pensie, documente banca, etc?cu o simpla corectura de pix pe un document de identificare cum poate dovedi ca nu ea a facut modificarea?
Astept cu nerabdare raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 10:14, 7 August 2015
Certificatul de nastere este correct? deoarece fiul meu la varsta de 18 ani, cand a trebuit sa faca dosarul pentru prelungirea alocatiei in ultimul an de liceu, a constatat ca avea acelasi CNP cu un alt elev. A fost nevoie sa se elibereze al certificat de nastere.
pe certificatul de nastere emis in 1945 nu apare CNP. CNP -rile au fost introduse in 1978
Depuneti o cerere catre Evidenta Populatiei din localitatea rspectiva, in care semnalati toate aspectele . Solicitati emiterea unui nou act de identitate cu datele de identificare corecte.
prezentati-va la sediul institutiei in cauza cu cererea in 2 exemplare si solicitati nr de inregistrare pe formularul care ramane la dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp gresit Gabriela T Gabriela T Acum 2 ani cei de la evidenta angajatilor (unde lucrez) m-au anuntat ca am 2 CNP-uri diferite (pe certificatul de nastere/ buletin). Mi am dat seama ca CNP-ul ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere elenae elenae Buna ziua, ma poate lamuri cineva? Soacra mea si-a pierdut certificatul de nastre locuieste in Constanta si are 80 de ani, dar a fost nascuta in Ialomita. Am ... (vezi toată discuția)
Eroare cnp Ella16 Ella16 Am descoperit, ca am cnp gresit. Datele de nastere sunt corecte numai codul judetului este altul. Intamplarea a facut ca eu, coincidenta sau nu , sa ma mut ... (vezi toată discuția)