Acum 2 ani cei de la evidenta angajatilor (unde lucrez) m-au anuntat ca am 2 CNP-uri diferite (pe certificatul de nastere/ buletin). Mi am dat seama ca CNP-ul mi-a fost gresit trecut pe certificatul de casatorie (ultimele 2 cifre diferite fata de cele de pe certificatul de nastere), iar dupa aceea, toate buletinele au fost facute cu CNP-ul gresit.
Mergand la evidenta populatiei, am fost intrebata ce CNP am folosit (pe diplome, la serviciu, etc.), raspunzand ca l-am folosit pe cel gresit. Mi au taiat in certificatul de nastere cu pixul CNP-ul original si mi l au trecut pe cel ,,gresit" deasupra.
S-a procedat corect? Nu este posibil ca altcineva sa aiba acelasi CNP (ma gandesc ca a fost copiat gresit de undeva, cand a fost facuta greseala)?
Cum detineti documentele personale cu CNP-ul gresit, modificarea facuta de Serviciul de evidenta a populatiei pare a fi la prima vedere in favoarea dvs.
Puteti face o sesizare scrisa, cu nr.de inregistrare/ data catre primarie - Serviciul de evidenta populatiei (se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) in care sa prezentati derularea evenimentelor si cele intamplate (modificarea cu pixul), sa anexati copii xerox dupa toate documentele pe care le detineti in nume personal si in final sa solicitati o confirmare scrisa, sub semnatura persoanelor autorizate de lege, a modificarilor efectuate pe certificatul dvs. de nastere.
Cnp eronat in buletin ?
mm83
Buna ziua,
am o mare nelamurire privind CNP din buletin. Este posibil ca o persoana legitimata cu buletin de identitate emis in 1983, revizuit in 1994, sa ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit
gabi478
Buna ziua ,
Situatia mea este un pic diferita , deoarece pe certificatul de nastere am un CNP iar pe buletin altul , greseala s-a facut in momentul in care ... (vezi toată discuția)