avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspundere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspundere

Daca mutarea este efectiva in alt birou si cu alte atributii, dar nu mi s-a modificat fisa postului intrucat am anuntat ca nu sunt de acord cu aceasta schimbare din motive medicale, cum pot fi trasa la raspundere daca gresesc ceva sau daca nu imi indeplinesc atributiile noi? Mai ales ca nici criteriile de evaluare nu s-au modificat, cele pentru anul in curs fiind mentionate in fisa de evaluare pe anul trecut. Cum poate fi evaluat cineva cu alte atributiuni fara a se i se modifica in mod scris, la jumatea anului, fisa postului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 10 August 2015
Si daca fisa postului nu a fost modificata de acum 10 ani, cum pot fi trasa la raspundere pentru eventualele greseli pe care le-as face la noile atributii nescrise ? Si cum se face evaluarea anuala in aceste conditii ?
Tiimp de 10 ani ati indeplinit functia respectiva sau acele atributii la care faceti referire?
timp de 10 ani..........indeplinind diferite activitati nu mi s-a schimbat fisa postului si se doreste ca nici la noua schimbare de atributii sa nu se modifice in scris.
Probabil ca se poate atrage raspunderea dvs, daca se dovedeste ca in aceasta perioada de timp - fara a exista vreun document - ati indeplinit acele atributii.

"Pentru a fi antrenată răspunderea patrimonială a angajatului, este necesară îndeplinirea cumulativă a mai multor condiţii de fond: existenta unui contract de muncă valabil încheiat, calitatea de salariat la unitatea păgubită, existenţa unui prejudiciu creat patrimoniului angajatorului, fapta ilicită şi personală a salariatului săvârşită în legătură cu munca sa, raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu şi vinovăţia salariatului.
Producerea unei pagube în patrimoniul angajatorului de către un salariat al său este de esenţa răspunderii patrimoniale.
Inexistenţa prejudiciului sau imposibilitatea dovedirii lui conduce la exonerarea de răspundere patrimonială a salariatului.
Dovedirea în instanţă a existenţei prejudiciului în patrimoniul angajatorului, creat prin îndeplinirea necorespunzătoare sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu a salariatului, cade în sarcina angajatorului."
( C.A. Bucureşti, s. a Vll-a civ., confl. muri. şi asig. soc.,dec. nr. 6932 din 2 noiembrie 2011)
Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Patrimonial inseamna bani. Nu e vb de greseli de bani ci de evaluarea anuala cum se va face daca sunt alte atributii decat cele prevazute pentru anul in curs in fisa de evaluare anuala a anului trecut. Si de altfel de greseli-nu monetare sau de bunuri.

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala eloria eloria acum 3 ani mi s-a dat un spor se 15%. Vine un control care spune ca de fapt trebuia sa mi se dea 10 %. Dar cel care a controlat, aprobase acum 3 ani acest ... (vezi toată discuția)
Semnarea fisei postului Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in ... (vezi toată discuția)
Raspundere materiala angajat zsorox zsorox buna ziua, am si eu o intrebare, ieri am semnat un contract de munca, postul se numeste \"documentarist ordonare logistica\", in fisa postului apare la ... (vezi toată discuția)