avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Costul reparatiei prea mare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Costul reparatiei prea mare

Buna ziua ieri in scara mea am vazut pe avizier costul întreținerii si am fost socat cat de mult era.In comparatie cu celelalte apartamente a mea are cea msi mica datorie de plata.Ce am vazut exact pe avizier era costul reparatiei de interfon care costa 80 de roni pe fiecare apartament.Urmeaza s-o platesc dar am dubii, m-am sfatuit si cu altii si mi-au dat dreptate dar din păcate mi-au spus ca sunt obligat sa platesc aceasta obligatie.Problema e in felul următor trebuie neaparat s-o platesc sau pot sa fac o plangere in scris la politie sau alta institutie? Va mulțumesc.
Nu este necesar sa faceti sesizare la poliyie sau la alte autoritati
Disp L nr 230/2007 art 10 prevedere dreptul proprietarului sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si la cerere,au acces la toate documentele acesteia
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice valoarea reparatiei
Mai aveti la indemana disp art 12 A al c si d din HG nr 1588/2007 care prevede dreptul proprieralului de a contesta in termen de 10 zile de la afisarea listei de intretinere valoarea impusa la cota de plata
Presedintele de asociatie are obligatia legala sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Mai mult ca sigur nu ati avut service pentru interfon iar acum s-a facut o reparatie majora suportata integral de asociatie. Nu are ce cauta politia aici: daca va vine o factura mare la telefonie ce faceti, anuntati politia? Trebuie discutat cu acel comitet.
Dar se pare ca acea cheltuiala este perfect justificata.
Singur nu prea am sanse doar daca ceilalti se unesc dar problema e ca unii sunt prea ocupati, altii vor sa fie low-profile iar cu ceilalti vecini nu ne prea înțelegem.

Cu tot respectul nu mi se pare justificata cheltuiala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2015
Adriantot, moderator
Daca pe scara aveti un numar mic de apartamente, atunci suma necesara reparatiei sau inlocuirii prin impartire la numarul de apartamente poate da acest rezultat.

Puteti lua legatura cu firma care urmeaza sa va faca aceasta lucrare si sa-i intrebati de costuri. Asa va veti face o idee daca suma e "pe bune" sau sunteti inselati. Sau, la sfarsitul lucrarii cereti administratorului sa va arate factura.

Iar pentru viitor optati pentru un contract de service in care intra o multime de lucrari si inlocuiri de piese pe care nu veti mai da banii. Una e sa dai cativa lei / luna si alta e sa dai deodata o suma foarte mare. Plus ca orice deranjament se depaneaza imediat.
alexandrupetrosan a scris:
Cu tot respectul nu mi se pare justificata cheltuiala.

Cheltuiala poate fi de un leu sau de un milion de lei si poate fi justificata sau nu.
Nu inteleg de ce va ganditi direct la hotie, la inselatorie si plangere spre politie#-o
Daca sunteti organizati in asociatie de proprietari, poate aveti un administrator si puteti sa-l intrebati ce inseamna acea cheltuiala. Daca ati vedea pe lista de plata un consum la apa de 100 metri cubi stiind ca ati consumat doar 10 metri cubi, oare nu intrebati administratorul, mergeti direct la politie?
Intrebati administratorul sa va lamureasca, iar daca nu va lamureste apelati la presedinte. Dupa ce va explica, va rog sa ne spuneti si noua care este explicatia sumei de 80 lei trecuta pe lista de plata in sarcina dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Index apometre ciancu ciancu As avea mare nevoie de un sfat. La asociatia de locatari de care apartin, in ultimele doua luni, la toti locatarii sunt adaugati multi metri cubi de apa ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii, rubrica noua ananeagoe ananeagoe Locuiesc intr-un bloc rezidential nou si acesta nu are porti la intrarea in curte.Au fost discutii sa ne cumparam porti(desi acestea trebuiau sa fie cumparate ... (vezi toată discuția)
Obligatii administrator miadogaru miadogaru Buna Ziua! Sunt administrator la o asociatie de proprietari si ma confrunt cu urmatoarea problema: pe o scara de bloc nu mai exista avizier. Am facut rost de ... (vezi toată discuția)