avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... A fost oportuna depunerea documentelor in aceasta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

A fost oportuna depunerea documentelor in aceasta situatie?

Am chemat in judecata o ruda pentru despagubire drept de folosinta . Aceasta ruda a depus la dosar un document scris si semnat prin care recunoaste suma ceruta de mine ca si despagubire . Pina aici toate bune , dar dosarul inca nu are stabilit nici macar primul termen . Am fost astazi si am luat la cunostinta ce a fost depus de acesta . Este normal asa ? Cum procedeaza judecatorul ?:O
Cel mai recent răspuns: ContSters366002 , utilizator 21:28, 8 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
asta am citit si eu . multumesc frumos . Piritul a depus un inscris inainte de a primi orice acasa . a adepus in urma faptului ca eu i-am dat sa citeasca chemarea in judecata iar el a luat-o de buna si adepus un inscris prin care recunoaste datoria . asta am spus . nu am mai auzit ca cineca sa procedeze asa ...Am intrebat cum va proceda judecatorul , daca stiti sau ati mai auzit de o situatie similara
Solutia ptr.problema dvs.se regaseste in art.436(1)NCPC"Cand paratul a recunoscut in tot sau in parte pretentiile reclamantului ,instanta ,la cererea acestuia din urma,va da o hotarare in masura recunoasterii."Ca atare, va veti prezenta la primul termen si veti solicita instantei sa dea o hotarare conform celor mai sus citate.Daca recunoasterea paratului a fost data pana la primul termen , nu poate fi obligat la cheltuieli de judecata.
am inteles cu toate ca este fff ciudat...a recunoscut asa " din prima " ....nu are nici macar termen prpcesul....asta este . mie imi convine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta ContSters368229 ContSters368229 Am un proces pe rol in care am cerut despagubire dret de folosinta . Piritul a recunoscut in scris creanta si a prezentat inscrisul la dosar instantei . In ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema , sau nu ? ContSters382135 ContSters382135 Piritii au depus la dpsar un inscris prin care au recunoscut suma ceruta de catre mine ca si despagubile . Adica au scris precizaea , au semnat-o si au depus-o ... (vezi toată discuția)
Apel la hotarire proces civil ContSters382135 ContSters382135 Saptamina trecuta am primit prin poasta o sentinta judecatoreasca . Am chemat in judecata un verisor pentru daune lipsa de folosinta .La un miment dat am gasit ... (vezi toată discuția)