avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile fiicei din casatoria anterioara a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile fiicei din casatoria anterioara a defunctului

As dorii un raspuns la o intrebare .... dupa moartea tatalui meu vitreg mama mea sotie legitima supravetuitoare a mostenit din partea tatalui si pamint vie si teren.... mentionez ca inpartirea a fast facuta intre frati fara o succesiune legala dupa moartea bunicului acesta fiind decedat de 20 de ai actual fica tatalui meu vitreg din fosta casatorie imi cere drepturile de la pamint jumatate ...As vrea sa stiu daca sint obigata sai dau partea in bani si cit ? deoarece nu exista nici o expertiza de valoare judecatoreasca cum exista actual la apartament as vrea sa stiu si cotele daca se respecta ca sotie supravetuitoare de 5/8 eu si 3/8 fica din casatoria anterioara .....Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:01, 8 August 2015
Fara "succesiunea legala dupa moartea bunicului" nu se poate face succesiunea de pe urma tatalui.

Trebuie sa mergeti la un notar ptr. a face ceea ce inseamna succesiuni succesive ,adica mai intai succesiunea dupa bunic si apoi dupa tata.Costurile le aflati de la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dorii un raspuns pentru un proces de succesiune GabrielCapita GabrielCapita In anul 2014 tatal meu vitreg a decedat mama mea biologica raminind sotia supravetuitoare;; tatal meu vitreg are o fica de la casatoria anterioara... Fica ... (vezi toată discuția)
Succesiune Corina54321 Corina54321 Buna ziua! Prezint următoarea situatie. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi. Acum doi ani în iulie a murit bunicul. Imediat după, mama si bunica au facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire. dia2000 dia2000 Am si eu o intrebare va rog. Bunicii mei au dcedat in urma cu 9 ani , primul a decedat bunicul,iar dupa 6 luni a decedat bunica mea. Acum, bunicul a mai fost ... (vezi toată discuția)